Eğitim

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine 3 Yeni Bölüm Açıldı!

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Bu yıl SCÜ'de ilk kez açılan 3 bölüm de öğrenci alımı yapacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine 3 Yeni Bölüm Açıldı!
17-07-2024 13:48
SİVAS

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak.

YÖK, yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak için yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağını bildirmişti. Bu kapsamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde 3 yeni önlisans bölümü açıldı.

Bölümler ise şöyle: 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Büyük Veri Analistliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı ön lisans programları... /AA/ 


Editor : Anadolu Ajansı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER