Gündem

Sivas Kapılarının Kitapseverlere Açtı!

Valilik tarafından düzenlenen ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Sivas Kitap Günleri'nin 11'incisi “Sivas Ellerinde Kitap Okunur” sloganıyla kapılarını açtı

Sivas Kapılarının Kitapseverlere Açtı!
22-10-2024 09:44
SİVAS

Sivas'ın kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan, okuyan ve okutan şehir olmamızda büyük pay sahibi olan 11. Sivas Kitap Günleri başladı. 27 Ekim’e kadar devam edecek olan kitap günleri kapsamında yüzlerce yayınevi okurlarla buluşacak; onlarca yazar da söyleşi ve imza günü etkinliği düzenleyecek.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışa Vali Dr. Yılmaz Şimşek, il protokolü ve kitapseverler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Şimşek; "Bu yıl etkinliğimizi, özellikle üniversite öğrencilerimizin daha fazla istifade edebilmeleri amacıyla 21-27 Ekim tarihleri arasında ilimizin en büyük kapalı mekânlarından birisi olan Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştiriyoruz. Yüzlerce yayınevinin teşrif ettiği, onlarca yazarın söyleşi ve imza gününün yer aldığı, sosyal ve kültürel içerikli programlara tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

SİNEMA GÜNLERİ KUŞAĞI DA DÜZENLENECEK

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi içerisinde yüzlerce yayınevinin okurlarla buluşacağı ve onlarca yazarın söyleşi ve imza günü gerçekleştireceği etkinlikte ayrıca sinema günleri kuşağı ile bu sektörde önemli başarılara imza atmış olan renkli simalar da sevenleri ile buluşacak.

Açılışın ardından 11. Sivas Kitap Günlerinin onur konuğu tarihçi ve yazar Erhan Afyoncu, tarih severler ile buluştu.

 

Afyoncu'nun "Kızıl Elma - Türk'ün Dünyaya Yön Verme Ülküsü" söyleşisine Vali Yılmaz Şimşek, il protokolü ve kitapseverler katıldı.


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER