Gündem

Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformu Ne Yapacak?

İstanbul Sivas Günleri etkinliğinin bu yıl iki platform tarafından ayrı ayrı düzenlenmesi tepki topladı. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ve Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, her iki tanıtım günleri etkinliğine de katılmayacaklarını duyurdu. Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformu’nun gelen tepkiler üzerine nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.

Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformu Ne Yapacak?
10-09-2024 12:13
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ve Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, İstanbul’da Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformunun ayrı ayrı etkinlik düzenleme kararına tepki gösterdi.

Sivas Konfederasyonu (SİVKON) tarafından Sivas Tanıtım Günlerinin 26-29 Eylül tarihlerinde Yenikapı’da, Sivas Platformu  tarafından ise 12-13 Ekim tarihlerinde Kağıthane’de gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonların “tek çatı” altında gerçekleştirilmesi gerektiği görüşünü savunan Uzun, “Asgari müşterekler etrafında toplanarak, farklılıklarımızı zenginlik kabul edeceğimiz ve tüm Türkiye’ye birlik mesajı vereceğimiz bir organizasyonu yeniden temin edene kadar her iki tanıtım günlerine de katılmayacağımı beyan ediyorum” dedi.

Uzun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşehrilerim; 2009 yılından itibaren her yıl düzenli olarak icra edilen ve asıl itibariyle Sivaslıların birlik ve beraberliğine katkı sunması beklenen ‘İstanbul Sivas Tanıtım Günleri Organizasyonu’ için, bu yıl Sivas Konfederasyonu ve Sivas Platformunun ayrı ayrı etkinlik düzenleme kararı aldıklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. 26-29 Eylül 2024 ve 11-13 Ekim 2024 tarihlerindeki iki ayrı Sivas Tanıtım Günleri’nin bu haliyle birlik ve dayanışmamıza katkı sunacağına inancım yoktur. Bu bölünmüşlük, İstanbul’daki en büyük nüfusa sahip olan Sivaslılar başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki hemşerilerimizi de üzecektir. Dernek, platform ve konfederasyonların birlik içinde hareket etmeleri en doğru olanıdır. Asgari müşterekler etrafında toplanarak, farklılıklarımızı zenginlik kabul edeceğimiz ve tüm Türkiye’ye birlik mesajı vereceğimiz bir organizasyonu yeniden temin edene kadar her iki tanıtım günlerine de katılmayacağımı beyan ediyor, ayrılıklardan büyük acılar çekmiş bir şehrin belediye başkanı olarak tavrımı net bir şekilde ortaya koyuyorum… Kamuoyuna, Sivas ve İstanbul’daki hemşerilerime saygı ve muhabbetlerimi sunarım…”

İstanbul’da Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformunun ayrı ayrı etkinlik düzenleme kararına Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik de tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşehrilerim; İstanbul’daki Sivaslıların birlik ve beraberliğine güç katması amacıyla 2009 yılından itibaren her yıl düzenli olarak düzenlenen ve gelenekselleşen ‘İstanbul Sivas Tanıtım Günleri’ etkinliği için bu yıl iki konfederasyon tarafından ayrı ayrı etkinlik düzenleme kararı almaları bizler son derece üzmüştür. Aynı ilde iki ayrı ‘Sivas Tanıtım Günleri’ organizasyonunun düzenlenecek olması dayanışma, birlik ve beraberliğimize katkı sağlamayacağı inancını taşımaktayız. Bu durum başta Sivas ve İstanbul’da olmak üzere dünya üzerindeki Sivaslıları ve Sivas sevdalılarını üzecektir. 2019 yılında ‘Ayırmadan, ayrışmadan, canla başla’ dediğimiz için bizlere Zara’nın anahtarını emanet eden halkımızla birlik ve beraberlik içinde omuz omuza çalışan bir belediye olarak söylemem gerekir ki; Sivas olarak doğusuyla, batısıyla, güneyi, kuzeyi ile tek yürek, tek bileğiz. Biz büyük bir aileyiz. Bu sebepledir ki etkinliğin aynı ilde ayrı gün ve tarihlerde ayrı ayrı yapılması aile hukukuna zarar vereceğinden dolayı her iki yetkili kurumlar birleşip birlikte organizasyon yapana kadar her iki Sivas Tanıtım Günleri etkinliklerine katılım sağlamayacağız. İstanbul’un en çok nüfusuna sahip Sivas’ımızın bu şekilde bir olamayacağına ve ayrışmışlıklara razı olamayacağımızdan katılmayacağımız bu etkinliklerin en kısa sürede birlik ve beraberlik gayesine dönmesi için tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya davet ediyorum.”

Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformu’nun gelen tepkiler üzerine nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. 


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
SİNAN GÖLBAŞI 1 ay önce
Çok yerinde bir karar, tebrik ederiz sayın Başkan. Konu Sivas ise senden benden ayrımı asla olmamalı !
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER