Gündem

Sivas Kongresi 105 Yaşında!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi." sözüyle önemini vurguladığı, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı, "manda ve himaye" fikrinin reddedildiği Sivas Kongresi  105 yaşında.

Sivas Kongresi 105 Yaşında!
04-09-2024 09:21
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ 

"Manda ve himaye" fikrinin reddedildiği Sivas Kongresi  105 yaşında.

KURTULUŞ MÜCADELESİNİN MİHENK TAŞI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi' sözüyle önemini vurguladığı Sivas, kurtuluş mücadelesinin mihenk taşı olarak biliniyor. Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan, 'manda ve himaye' fikrinin reddedilerek ulusal bağımsızlık düşüncesinin benimsendiği, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutacak kararların alındığı, 108 gün Milli Mücadele'nin merkezi olan Sivas'ta, tarihi kongrenin 105. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

ELİF BUSE DOĞAN KONSER VERECEK

Etkinlikler kapsamında bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak ardından Atatürk Kongre Müzesi'nde Sivas Kongresi temsili olarak canlandırılacak. Daha sonra Kongre Müzesi yanında tören programı gerçekleştirilecek.  4 Eylül Sinevizyon Gösterimi  ile başlayacak program protokol konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi ile sona erecek. Saat 19.30’da ise tren garından kent meydanına mehteran eşliğinde yürüyüş düzenlenecek. Ardından Kongre Müzesi bahçesinde  Halk Dansları Topluluğunun gösterisi  sunulacak. Saat 22.00’da da Elif Buse Doğan kent meydanında konser verecek. Havai fişek gösterisi ile bugünkü program sona erecek. Yarın ise saat 20.30’da Atatürk Kongre Müzesi yanı etkinlik alanında Yüzyıllık Destan “Ateş” Tiyatro Gösterimi sunulacak. 


Editor : Sevda ÇİFTÇİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
SİNAN GÖLBAŞI 2 ay önce
Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz, Kongremiz kutlu olsun ...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER