Gündem

Sivas Medicana Hastanesinde Skandal! Parayı Aldılar Şifayı Veremediler

Safra kesesindeki taş için Medicana Sivas Hastanesi'ne binlerce lira para ödeyen hasta, şifayı bulamadı.

Sivas Medicana Hastanesinde Skandal! Parayı Aldılar  Şifayı Veremediler
22-10-2024 13:52
SİVAS

Özel Haber

Safra kesesinde taş olduğu tespit edilen hasta Medicana Sivas Hastanesine başvurdu. İddiaya göre hastanın safra kesesindeki taşın yüzde 90 ihtimalle başarıyla alınabileceği fakat bu işlem için bir cihaz getirtmeleri gerektiği söylendi.

Cihaz parası için hastadan 80 bin lira; yatma, kan tahlili, muayene gibi  hizmetlerden ise yaklaşık 40 bin lira olmak üzere toplam 120 bin lira para tahsil edildi. Fakat hastanın safra kesesindeki taş bir türlü alınamadı.

SİVAS’TA İKİNCİ ÖZEL HASTANE ŞART

Operasyonun başarılı neticelenmemesi üzerine hasta yakını  ödedikleri meblağı Medicana’dan geri talep etti. Hastane yönetiminin olumsuz dönüşü sonrası mahkeme yoluna gideceğini belirten hasta yakınına toplam 67 bin lira geri ödeme yapıldı. Mağdur olduklarını dile getiren hasta yakını şifayı İstanbul’da faaliyet gösteren bir hastanede bulduklarını söyledi.  Sivas’a ikinci hatta üçüncü hastanenin açılmasının şart olduğunu kaydeden hasta yakını bu konuda ortak bir dilin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

ŞİFAYI İSTANBUL’DA BULDUK

Hasta yakını gazetemize yaptığı açıklamada; “Hastamıza ‘Safra kanalındaki taşı almamız için dışarıdan cihaz getirtmemiz lazım’ dediler. 80 bin lira ücret istediler, ‘tamam’ dedik. ‘Yüzde 90 ihtimalle taşı alırız’ dediler. Bu 80 bin lira sadece cihaz parası.  Hastamızın yatması, kan tahlili, muayenesi gibi giderleri de dahil toplam 120 bin liraya yakın ücret ödedim. Doktor 3,5 saat kadar uğraştı sonra taşı alamadığını söyledi. ‘O zaman paramı geri verin’ dedim. Mahkemeye vereceğimi söyleyince 67 bin lira geri ödeme yaptılar bana.  Kalan parayı da vermediler. Hastamız şifayı burada bulamadı. İstanbul’da bulunan bir hastanede şifayı bulduk” dedi. 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER