Gündem

Sivas O Listede 35'inci Sırada!

Devlet koruması altındaki çocukların kısa veya uzun vadede bakımını üstlenen ve onları kendi aile ortamlarında büyüten kişiler olarak adlandırılan “koruyucu aile” istatistikleri açıklandı.

Sivas O Listede 35'inci Sırada!
02-07-2024 08:57
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Sivas’ta koruyucu aile sayısı 63, bu ailelerin yanında kalan  çocuk sayısı ise 83 olarak kayıtlara geçti. 

SİVAS, 35´İNCİ SIRADA

İlimizde aile içi şiddet, ailenin ekonomik durumunun yetersizliği, istismar gibi nedenlerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımlarını üstlenen koruyucu ailelerin sayısı 63 olarak açıklandı. Bu ailelerin yanındaki çocuk sayısı ise 83 olarak kayıtlara geçti. Bazı ailelerin birden fazla çocuğu “koruyucu” olarak üstlendiği Sivas, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı sıralamasında Türkiye´de 35. sırada yer aldı.

İSTANBUL İLK SIRADA YER ALDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan güncel verilere göre Türkiye genelinde 8 bin 554 koruyucu ailenin yanında 10 bin 269 çocuk bulunuyor. Koruyucu aile sayısının en fazla olduğu bin 156 aile İstanbul oldu. Mega kentte bin 156 koruyucu ailenin yanında bin 280 çocuk bulunuyor. Koruyucu aile sayısı sıralamasında İstanbul’u 531 aile ile İzmir, 515 aile ile Ankara, 454 aile ile de Adana izledi. Koruyucu aile sayısının en az olduğu il ise 5 ile Ardahan oldu. Bu ili 8’er koruyucu aile ile Hakkari ve Bitlis, 9 koruyucu aile ile de Kilis izledi. /Fatih TABUR/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER