Gündem

Sivas'ta 30 Ağustos Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk halkının kaderini belirleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Sivas'ta coşkuyla kutlandı.

Sivas'ta 30 Ağustos Coşkuyla Kutlandı
30-08-2023 14:00
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Sivaslıların yoğun katılım gösterdiği kutlama programında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “30 Ağustos 1922 tarihi, aziz milletimizin bağımsızlık inancını, hür yaşama kararlılığını, hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı gündür” dedi.

TÖREN ÇELENK SUNMAYLA BAŞLADI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ilimizde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  

Burada konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “30 Ağustos üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. 30 Ağustos 1922 tarihi, aziz milletimizin bağımsızlık inancını, hür yaşama kararlılığını, hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı gündür” dedi.

HALK OYUNLARINA TAM NOT

Daha sonra Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Valilik makamında tebrikleri kabul etti.  Kutlama programı Atatürk Kongre Müzesi önünde düzenlenen program ile devam etti. Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği kutlama programında Şimşek, Mutlu ve Bilgin askeri araçla halkın bayramını kutladı.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda  halk oyunları ekibi tarafından sunulan halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.  Kutlama tören geçişi ile sona erdi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER