Gündem

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

Sivas'ta kızına saldırdığını iddia ettiği 5 köpeği tüfekle vuran ve 4'ünü öldüren şahıs hayvanseverlerin tepkisini çekti. Biraraya gelen hayvanseverler, Şarkışla ilçesine gidip belediye önünde olaya tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı
12-05-2024 17:43
SİVAS

 Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, bir şahıs kızına saldırdığı gerekçesiyle 5 köpeği pompalı tüfekle vurdu. Köpeklerden 4'ü öldü 1'i ise kent merkezinde tedavi altına alındı. Olay ülke gündeminde infial yaratırken hayvanseverler büyük tepki gösterdi. 

Bugün çeşitli derneklerde faaliyet gösteren hayvanseverler, kent merkezinde toplanarak Şarkışla ilçesine geldi. Belediye binası önünde toplanan grubu Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin karşıladı. Basın açıklamasının ardından Başkan Gültekin, hayvanseverleri makamında ağırladı.

Türkiye'de Örnek Olacak Çalışma Yapacağız 

 Barınağın kısa süre sonra tamamlanacağını söyleyen Gültekin, "Bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Türkiye'de örnek olacak bir çalışma yapacağız. Hayvanları kısırlaştırma merkezlerinde kısırlaştırdan sonra tekrar doğal yaşam alanlarına bırakacağız. Konuyla alakalı sürecin takipçisiyiz" dedi.

Bu Planlı Bir Eylemdir 

Hayvanseverler adına konuşan Deniz Gölbaşı ise şu ifadeleri kullandı:

"Sivas'ın Şarkışla ilcesinde 14 yaşında kıza saldırdığı iddiası ile telef edilen köpeklerin, videoda da göreceğiniz üzere doğrudan teması izlenmemiştir. Kızımızın arkasından koşan 1 köpek videoda gorunuyor. Ancak bir sure sonra geri görünüyor. Ardından bir haminefendi kızın yanına gidiyor ve dönüyorlar. Yerde sürükleme anı yok, babaya saldırma anı yok.

Ancak basın bunu sanki saldırı varmış gibi , canice hisle işlenen bir katliama avukatlığa dönüştürüyor. Sebebi nedir? 

Onlar birer hayattı. 

Ölen köpeklerin hepsi arkadan vurulmuş, kaçarlarken, kalleşçe! 

Hayatta kalmaya çalışan bir hayatı , ruhsatsız silahla öldürmenin gerekçesi nedir? 

Havaya silahla ateş edilse bile kaçarlarken bu hayvanlar,

Ki baba kovalama anında bile orda yok!

Bu planlı bir eylemdir. 

Yarın bir gün, sokağından geçen bir erkeğe kızıma yan baktı diye yine ruhsatsız silahıyla zarar vermeyeceğini garantisi var mi? 

Bizler elçiyiz, Allah'ın in yarattıklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. 

Hiçbir evladımızın korkusuna kayıtsız değiliz,

Her can kıymetlidir. 

Can ayird etmek şeytanın elçiliğini yapmaktir. 

Masuma katliam çağrıları yapanlar ise, bu çağrıyı siz onları onaylamadığınızda size de yapacaktir. Bizler yalan haber yapan basın mensuplarından da, ruhsatsız silah ile 4 canı katleden, 1 canı da yaralayan şahıstan da federasyon ve dernek avukatlarımız aracılığı ile şikayetçi olacağız. 

Ve, sahipsiz hayvan sorununa ilişkin yapılması gereken en önemli haber, görevinin gereğini yerine getirmeyen, bu güne kadar kısırlaştırma yapmayan ve hayvanları kısırlaştırmak için verilen ödenekleri başka yerlere harcayan belediyelerdir. 

Sorumlu gazetecilik anlayışı gereği, buradaki tüm basın mensuplarının kısırlaştırma ve aşılama yapmayan belediyeleri haber yapmalarını öneririz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ABUZER KOMURCU 1 ay önce
DOGRU DUZGUN HABER YAPIN SIVAS IRADE ILCEDE KIMSE AYAKLANMADI AKSINE BABAYA DESTEK OLDU. ILCEYE GELEN 3/5 TANE KOPEKCI ONLARDA SIVAS MERKEZDEN GELMIS. BU TIPLERDEN ZATEN HERKES YILMIS BIKMIS NASIL BIR HABER YAIYORSUNUZ NE INFIAL YARATMASI ? BABA SONUNA KADAR HAKLI. BU KOPEKCI DERNEKLER TEROR SUCUNDAN YARGILANMALI HEPSI KAPATILMALI BUNLARDA BENIM GORUSUM YAYINLAYIN...
ABUZER KOMURCU 1 ay önce
DOGRU DUZGUN HABER YAPIN SIVAS IRADE ILCEDE KIMSE AYAKLANMADI AKSINE BABAYA DESTEK OLDU.
NUH 2 ay önce
5199 sayılı yasa değişmelidir . sahiplenilmeyen köpekler itlaf edilmelidri
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER