Gündem

Sivas'ta Bayrağa Saygısızlık!

Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yenilenen Şehitler Anıtı’nda bulunan bayrağımızın bakımsız hali tepkilere neden oldu. 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanununda Türk bayrağının yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk veya buruşuk kullanılamayacağı açıkça belirtiliyor.

Sivas'ta Bayrağa Saygısızlık!
07-10-2024 10:53
SİVAS

Elif ELMALI

Hilmi Bilgin’in Belediye Başkanlığı döneminde 4 Eylül Meydanı Projesi kapsamında eskiyen ve deforme olan Şehitler Anıtı yenilenmişti. 

Tarihi Jandarma binasının arka kısmında yer alan anıtın, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında şehitlerimizin aziz hatıralarına yakışır şekilde düzenlenmesi adına başlatılan çalışma büyük beğeni toplamıştı.

BAYRAK KANUNU'NA AYKIRI!

Şehitler Anıtında bulunan Mehmetçik heykelinin elindeki Türk bayrağının yırtık ve kirli hali vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanununda Türk bayrağının yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk veya buruşuk kullanılamayacağı açıkça belirtiliyor. Sivas Belediyesinin  Şehitler Anıtında bulunan ve vatandaşların tepkisine neden olan Türk bayrağını acilen yenisiyle değiştirmesi ve düzenli olarak bakımı yapması bekleniyor.


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER