Gündem

Sivas'ta Çiftçiler Ses Yükseltti: Destekleri Açıklayın

Tarım ve Orman Bakanlığının tritikale ve yulafta fark ödemesi desteğini henüz açıklamadığını belirten Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Tarım ve Orman Bakanlığından bu konuyla ilgili duyuru yapmasını bekliyoruz" dedi.

Sivas'ta Çiftçiler Ses Yükseltti: Destekleri Açıklayın
13-08-2024 10:23
SİVAS

Bilal HASDEMİR

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılında tritikale ve yulafta destek fiyatının açıklanmamasına tepki gösterdi.

Başkan Şimşek, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekmeklik buğday alım fiyatı ton başına (düşük vasıflı) 8 bin, makarnalık buğday ton başına (3.grup) 9 bin 500 lira olarak belirlenmiştir. Arpa alım fiyatı ise ton başına 7 bin 250 lira olarak açıklanırken listede tritikale ve yulaf fiyatına yer vermedi. Sebebi ise henüz netlik kazanmadı. Çiftçinin ürününün değerinde piyasa bulabilmesi için bu ürünlerde de fiyat açıklaması gerektiğini, aksi takdirde üreticimizin mağduriyet yaşayacağını belirtmiştik. Hasat sezonunun sonuna yaklaştık. Tritikale ve yulaf ürettik ama TMO almadı. Bakanlık tarafından Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğday için ton başına bin 750 TL'ye kadar, arpa için ton başına 750 TL'ye kadar fark ödemesi desteği verileceği açıklanmıştı. Fakat tritikale ve yulaf için herhangi bir fiyat açıklanmadı, Tarım ve Orman Bakanlığından bu konuyla ilgili duyuru yapmasını bekliyoruz" dedi.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER