Gündem

Sivas’ta Darağacı Kurdular, Kadına Şiddete İdam İstediler

Son dönemde kadına yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla Şarkışla’da Alperen Ocakları tarafından etkinlik düzenlendi. Temsili darağacı kurulan etkinlikte kadına şiddete ve tecavüzcülere idam istendi.

Sivas’ta Darağacı Kurdular, Kadına Şiddete İdam İstediler
11-10-2024 10:46
SİVAS

Şarkışla’da Alperen Ocakları tarafından “Kadına Şiddete Hayır” etkinliğine düzenlendi.

 Kadına şiddete tepki gösterilen programda darağacı ile idam istendi. Etkinlik kapsamında açılan kadına şiddete hayır standı farkındalık oluşturdu. Vatandaşa karanfil dağıtılan etkinlikte  çeşitli sloganların yazılı olduğu pankartlar da dikkat çekti.

Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Şimşek, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyada yaşanan bir sorun olduğunu söyledi.

Şimşek, “Kadına şiddet, her geçen gün vicdanları derin yaralar açan küresel bir sorun haline gelmiştir. Artan kadın cinayetlerine karşı caydırıcı ve etkili önlemler alınmalıdır. Peygamber Efendimiz (sav) Veda Hutbesi’nde, ‘Kadınlar, Allah’ın size emanetleridir’ demiştir. Bu emaneti korumak bizim görevimizdir. Şiddetin kökten bitmesi için idam cezası getirilmelidir. Adaletin olmadığı bir toplumda, ne kadınlarımızı ne de geleceğimizi güvence altına alabiliriz. Kadınlarımızı şiddet sarmalında yalnız bırakmak, toplumun temel yapı taşlarını zedelemektedir. Türkiye'nin, haklarını savunan bilinçli ve güçlü kadınlara ihtiyacı vardır. Şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınları rahmetle anıyoruz” dedi.


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER