Gündem

Sivas’ta Devletin Malını O Kişiye Tapu Ettiler!

Sivas’ta vatandaşların kullandığı yol Tapu Müdürlüğünde o kişinin üzerine kaydedildi!

07-07-2024 15:53
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas’ın Kangal’a bağlı Hatunçayırı köyünde köylülerin ortak kullandığı yol iddiaya göre Tapu Müdürlüğünde yapılan yanlış sonucu Hüseyin Ertürk’ün üzerine yazıldı.

Vefat eden Ertürk’ün çocuklarının yanlışın düzeltilmesini istemediğini öne süren köylüler, tapu kaydındaki yanlışın düzeltilmesini talep etti.

Hatunçayırı köyünde yaşayan ve 05305278917 numaralı Sivas İrade WhatsApp İhbar Hattı üzerinden gazetemize ulaşan bir vatandaş, bahsi geçen yola ilişkin yaptığı açıklamada; “Burası bizim hem hayvanlar için hem de otomobiller için kullandığımız yol. Maalesef memurların bir yanlışından dolayı burası bir köylümüze tarla olarak yazılmış. Onlar da kendileri kabul etmelerine rağmen ‘Tamam, burası babamızın malı değil ama devlet burayı bize yazmış’ diyerek zimmetlerine geçirdiler. Burası kamunun ortak malı. Biz kendimizi bildik bileli köydeki en küçüğünden en büyüğüne bilir ki burası köyün yolu ve yolağı. Burası bir yanlışlıkla bir köylümüze yazıldı. Onlar da maalesef yanlış yapıyorlar hakka giriyorlar. Durum bu” dedi.

 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Eyüp Ertürk 3 ay önce
Rabbim cümlemizi nefsimizin şerrinden korusun.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER