Gündem

Sivas'ta Ekmek Fiyatları Değişebilir! Araştırma Yapılacak!

Tüm Emekliler Derneği Sivas Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çınargil, “Ekmek fiyatları ile ilgili esaslı bir araştırma yapıyoruz! Sonuçlarını da nasıl çıkarsa çıksın, basınla kamuoyu ile paylaşacağız.  Yerindeyse; haklarını teslim edeceğiz, değilse; uyarılarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sivas'ta Ekmek Fiyatları Değişebilir! Araştırma Yapılacak!
26-06-2024 14:23
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

Tüm Emekliler Derneği Sivas Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çınargil, son dönemde ilimizde ekmek fiyatlarına yapılan zamlara ilişkin konuştu. Ekmek fiyatları ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıklarını belirten Çınargil, bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

 Çınargil,  “Kimsenin işinde, aşında, ekmeğinde bugüne kadar olduğu gibi asla hesabımız, gözümüz olmadı.  Dar gelirlinin ‘kuru ekmeği’ derken de, üreticinin, hatta kimsenin kazancının hesabını yapmadığımız gibi, temsil ettiğimiz (ilimizde 150 bin civarındaki) emeklilerin ve tüm vatandaşlarımızın sesi, çorbalarında bir zerre tuz olmak dışında bir derdimiz de yok. Ekmek fiyatları ile ilgili esaslı bir araştırma yapıyoruz! Sonuçlarını da nasıl çıkarsa çıksın, basınla kamuoyu ile paylaşacağız.  Yerindeyse; haklarını teslim edeceğiz, değilse; uyarılarımıza devam edeceğiz… Ekmek her şeyden  önemli, temel besin kaynağımız… Ailelerin olmazsa olmazı… Bu nedenle dikkat çekmesini de özellikle meslek erbabı yadırgamasın… Fiyatların geri çekilmesine uygun bir ortam olursa bu teklifimizi de ‘duyarlı bir sivil toplum kuruluşu’ olarak yapacağız… Gücümüzün yettiği yere kadar da takipte olacağız… Şu var ki, mutlaka bir çözüm yolu olduğuna öyle ya da böyle inanıyoruz” dedi.

Çınargil, “Et tüketimi azalan, doğal besin kaynaklarını yeterli düzeyde kullanamayan, sebzeler dahil tüm gıda maddelerine maddi gerekçelerle yeterince ulaşamayan ailelerimiz, çocuklarının karnını adeta ekmekle doyurmak zorundadır.  Bu dramatik tabloyu kayıtsız kalarak, sadece izleyemeyiz.  Önümüzdeki günlerde daha somut adımlar atılacağını, rahatsızlıklarını bizimle paylaşanlar başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize saygılarımızla arz ederiz…” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER