Gündem

Sivas’ta Esnafların Başkanından Hayati Uyarı!

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak araç sürücülerini uyardı. 

Sivas’ta Esnafların Başkanından Hayati Uyarı!
14-06-2024 11:47
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA 

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil,     Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkacak vatandaşları uyardı. Demirgil, araç bakımı yaptırmadan yola çıkılmamasını ve yolculuk esnasında trafik kurallarına uyulmasını tavsiye etti.

Yola çıkmadan önce mutlaka araç bakımlarının yapılması gerektiğini ifade eden SESOB Başkanı Hakan Demirgil“Güvenli bir yolculuk için  sürücülerin yola çıkmadan  önce mutlaka araçlarını kontrol ettirerek, yağ, su seviyesi aydınlatma, fren balataları, lastik bakımı, sileceklerin kontrol edilmesi gibi rutin kontrolleri mutlaka yaptırmalıdır. Eksiklikler varsa giderdikten ve dinlendikten sonra  yola çıkılmalıdır. Yolculuk esnasında  araç sürücülerimiz trafik  kurallarına uymalı, yorgun ve uykusuz bir şekilde araç kullanmamalı ve yasal hız limitine mutlaka uymalı, yolculuk esnasında belirli aralıklarla mola vererek dinlenmelidir. Yolda oluşabilecek herhangi bir lastik patlamasına karşı yedek lastik, ilk yardım seti, bijon anahtarı, reflektör ve çekme halat bulundurulmalıdır. Geçmiş yıllarda yaşanan kazalardan ders alınarak, bayramın neşesi  gölgede bırakılmamalıdır” dedi.

BARIŞA, HUZURA VE REFAHA VESİLE OLSUN

Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin yer aldığı , sergi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelendiği  özel günlerden birinin de Kurban Bayramı olduğunu hatırlatan SESOB Başkanı Demirgil, “Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır , mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Kurban Bayramı, İslam alemi için  büyük önem taşımaktadır. Bayramın  kardeşlik bağlarımızı  daha da güçlendirmesini , tüm insanlık için barışa, huzura ve refaha vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramlarda dargınlıkları, acıları unutarak sevgi ve dostluk bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Mağdur olanları koruyarak, yardıma muhtaç olanlara yardım ederek, birbirimize destek olup acılarımızı azaltarak, mutluluklarımızı, kesmiş olduğumuz kurbanlarımızın etini paylaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER