Gündem

Sivas'ta O İnşaatta DOP Kesintisi Yapılmadı! Vatandaşa Çifte Standart

Sivas’ta Düzenleme Ortaklık Payı (DOP)  kesintisi yapılmayan inşaat binası yükseliyor!

Sivas'ta O İnşaatta DOP Kesintisi Yapılmadı! Vatandaşa Çifte Standart
17-07-2024 12:40
SİVAS

Erkan YILDIZ- (Özel Haber)

Yapılması planlanan bir imar uygulaması sırasında vatandaşların ulaşım, dinlenme, güvenlik, kültürel ve sosyal faaliyetlerini karşılamak için dinlenme tesisi, park ya da karakol gibi yapıların inşa edilmesi için uygun olan bölgelerin özel mülkiyetten çıkarılarak kamu mülküne dönüştürülmesi olarak bilinen  Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) inşa edilen her yapıdan alınıyor.

Ülkemizde; yol, okul, pazar, meydan, otopark, toplu taşıma durakları ve otoparkların DOP kesintisi ile birlikte hayata geçiriliyor.

Bölgedeki ve düzenleme alanındaki yaşayanların kentsel faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereken kamu hizmet ve umumi hizmet alanlarını elde etmek ya da düzenlemek için düşülen miktar olan DOP kesintisi, Sivas’ta Alibaba Camisinin karşısında bulunan arsaya inşa edilen yapı için gerçekleştirilmedi.

İmarda çifte standart uygulandığını ifade eden bölge sakinleri, kanunların herkes için geçerli olması gerektiğini dile getirerek yetkilileri göreve davet etti.


Editor : Erkan YILDIZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Murat Yılmaz 3 ay önce
Sivasta zaten ne doğru düzgün işini yapan bir belediye başkanı gelmemistir ancak cüzdanları ile birlikte koltukta götlerini buyutuyorlar
Hasan Coskun 3 ay önce
Yıllardır dokunulmayan arsa tesadüfmü bilemem 31 mart seçimlerinden hemen sonra inşaat başladı.
Serkan Elmas 3 ay önce
Bu inşaat başladı başlayalı temelinden su çekiyorlar aylardır bitmedi bitmez de temeli çürük
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER