Gündem

Sivas'ta Tartışmaların Odağındaydı, Milli Eğitim Bakanı Son Noktayı Koydu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Sivas’a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında tartışmaların odağında olan Sivas Öğretmenevi çalışmaların hız kazandığı bildirildi.

Sivas'ta Tartışmaların Odağındaydı, Milli Eğitim Bakanı Son Noktayı Koydu!
23-07-2024 12:40
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Sivas’a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında çalışmaların hız kazandığı Hizmetçi Eğitim Enstitüsünün kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre Bakanlık, kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan tesis için belirlenen yeni fonksiyona yönelik ihale sürecini tamamlamak üzere… Sivas’ın eğitim programları için önemli bir merkez haline geleceği ve hızlı trenin hizmete girmesiyle ulaşım açısından da büyük bir potansiyele sahip olacağı düşünülüyor.

İHALE SÜRECİ

TAMAMLANMAK ÜZERE

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Yüceyurt Mahallesinde 2018 yılında yapımına başlanan Öğretmenevi inşaatının tamamlandığında Öğretmen Akademisi binası olarak hizmet vereceğini açıklamıştı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Sivas’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından çalışmalar hız kazandı. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nün kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması devam ediyor. Edinilen bilgiye göre bakanlık, kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan tesis için belirlenen yeni fonksiyona yönelik ihale sürecini tamamlamak üzere.

ÖĞRETMENLER MESLEKİ

GELİŞİM KAZANACAK

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından planlanan eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan tesis, öğretmenlerin mesleki gelişiminde önemli bir rol üstlenecek. Yeni Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nün hayata geçmesiyle birlikte, Sivas’ın eğitim alanındaki rolü daha da güçlenecek ve öğretmenlerin sürekli eğitimine katkı sağlayacak önemli bir tesis olacak. Sivas’ın eğitim programları için önemli bir merkez haline geleceği ve hızlı trenin hizmete girmesiyle ulaşım açısından da büyük bir potansiyele sahip olacağı düşünülüyor. 

 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER