Eğitim

Sivas'ta ‘Tertemiz’ Projeler Yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı ile bir akaryakıt şirketi arasında yapılan iş birliği neticesinde 81 ilde uygulanan proje yarışmaları tamamlandı. Buna göre Sivas’ta birinci olan okullar da belli oldu.

Sivas'ta ‘Tertemiz’ Projeler Yarıştı
17-07-2024 11:37
SİVAS

Ömer ÜN

"Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" iyi uygulamalar yarışması il birinciliği tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ile OPET işbirliği ile 81 ilde organize edilen yarışmaların neticesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde yapılan yarışmalarda Sivas birincileri belli oldu. Buna göre Şarkışla Çağdaş Yaşam Kenan Tunahan Anaokulu’nun ‘Temiz Çevre Sağlıklı Bünye Projesi’ birincilik elde ederken, Merkez Cebecioğlu İlkokulu Annemle Hijyen Çantası Yapıyorum, Merkez Cumhuriyet Üniversitesi Ortaokulu ‘Temiz Yarınlar Okullarda Başlar’ ve Şehit Murat Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi ‘Temiz Çevre Temiz İnsan’ projeleriyle birinci oldu.

Birinci olarak Bakanlığa gönderilen projelerin Türkiye sonuçları ise yine kurumun belirleyeceği bir tarihte açıklanacak.

Toplamda 77 bin okulda uygulanan proje Ana sınıfından lise son sınıfa kadar farklı eğitim modüllerini içeren proje ile öğrencilerde temizlik ve hijyen konularında farkındalığı artırmak, hijyen eğitimleri ile oluşan davranışların günlük yaşama taşınması ve sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi amacı taşıyor.   

 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER