Gündem

Sivas'ta TYT'de Baygınlık Geçiren Öğrenci, ÖSYM'yi Harekete Geçirdi: Sınav Yeniden Değerlendirilecek

8 Haziran'da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen TYT sınavında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki bir öğrenci baygınlık geçirerek rahatsızlandı. Epilepsi krizi geçiren öğrenci nedeniyle dikkatleri dağılan ve korku yaşayan diğer öğrenciler, sınav bitiminde ek süre talep etti. Şikayet üzerine ÖSYM, öğrencilerin hak kayıplarını önlemek amacıyla sınavın yeniden değerlendirilmesine veya eşdeğer bir sınav yapılmasına karar verdi.

Sivas'ta TYT'de Baygınlık Geçiren Öğrenci, ÖSYM'yi Harekete Geçirdi: Sınav Yeniden Değerlendirilecek
10-07-2024 11:34
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

ÖSYM tarafından 8 Haziran’da gerçekleştirilen TYT sınavı esnasında   Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi  201 nolu salonunda bir öğrenci baygınlık geçirerek rahatsızlandı.

Sara hastası olduğu  öğrenilen ve sınav esnasında epilepsi krizi geçiren öğrencinin tedavisi için salona 112 ekipleri çağrıldı.

 Yaklaşık 15 dakika süren ve hasta öğrencinin bağırması dolayısıyla dikkati dağılan ve korku yaşayan öğrenciler sınav bitiminde kendilerine ek süre verilmesini talep etti. Salon görevlisinin öğrencilerin talebini reddetmesi üzerine sınav salonundaki öğrencilerden bazıları ÖSYM’ye başvurarak şikayetlerini dile getirdi ve hak kayıplarının  önlenmesini istedi.

Şikayet üzerine olayı tetkik eden ÖSYM, öğrencileri haklı buldu. ÖSYM, öğrencilere sınavda kullanmış oldukları süre zarfında göstermiş oldukları başarı ile kullanmadıkları süre göz önünde bulundurularak  tercihleri doğrultusunda sınavın yeniden değerlendirilmesini veya eşdeğer yeni bir sınava alınmalarını önerdi. 

ÖSYM, öğrencilerin şikayetine şu cevabı verdi:

ÖSYM Yönetim Kurulunun 05.07.2024 tarih ve 2024/26 sayılı kararı gereğince;  580103005 numaralı salonda girmiş olduğunuz 2024 YKS/TYT oturumunda sınav esnasında salonda yaşanan olay ile ilgili Başkanlığımıza yapılan başvurular incelenmiş olup, süre kaybınızın olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle sınavda kullanmış olduğunuz süre zarfında göstermiş olduğunuz başarı ile kullanamadığınız süre göz önünde bulundurularak, tercihiniz doğrultusunda sınavınız yeniden değerlendirilecek (ekstrapolasyon) veya 28.07.2024 tarihinde YKS/TYT oturumu için eşdeğer sınava alınacaksınız.  Lütfen tercihiniz doğrultusunda ‘Eşdeğer o sınava katılmak istiyorum’ veya ‘Ekstrapolasyon uygulanmasını istiyorum’ ifadelerinden birini el yazınız ile yazdıktan sonra kimlik bilgilerinizi belirterek imzalayınız.”

Öğrencilerin sınavın yeniden değerlendirilmesini tercih edecekleri öğrenildi.

ÖSYM’nin öğrencilerin haklı talebine duyarsız kalmaması memnuniyetle karşılandı.


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Özcan ÖĞÜNÇ 3 ay önce
Benim kızımda ayni salonda idi. İnşallah hatırı sayılır bir ekleme yaparlar bir çok yapabileceğim soruya zaman yetmedi dedi.
Özlem 3 ay önce
Bahsedilen olayın olduğu sınıfta sınava girdim ve nöbet geçiren öğrenciye çok yakın bir sırada oturuyordum olay 15 dakika sürmedi yaklaşık 40 dakika surdu 10.45 gibi baslasip 11.20 civarı bitti yalan haber yapmayın sizi şikayet edicem
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER