Gündem

Sivas'ta Umreye Gideceklere Uygulamalı Eğitim Verildi

İl Müftülüğü kutsal topraklara gidecek 47 umreci için seminer düzenledi. Seminerde umrecilere ihrama giriş, tavafın yapılışı, Safa-Merve arasındaki yürüme şekli gibi ibadetler uygulamalı olarak gösterildi

Sivas'ta Umreye Gideceklere Uygulamalı Eğitim Verildi
22-10-2024 10:07
SİVAS

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Sivas’tan kutsal topraklara gidecek olan 47 umreci için eğitim semineri düzenlendi.

Ay Yıldız Camisinde yapılan programda umrecilere bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya; “Sizler Rahmanın seçtiği, kutsal topraklara davet edilen insanlarsınız. Çünkü imkanı olup da kutsal topraklara gidemeyen birçok insanımızın olduğu ortamda, kutsal topraklara gidiyor olmanız sizler için büyük bir nasip. Resulullah (s.a.v) Efendimiz hac ve umre yolculuğuna davet olmadan gidilemeyeceğini ifade ediyor” dedi.

Din görevlilerinin kutsal yolculuk esnasında vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olduğunu hatırlatan Müftü Altunkaya, umrecilerin kutsal topraklarda yaptıkları her türlü hareket ve davranışa dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek “Çok sabırlı olun” uyarısında bulundu.

Umrecilere daha sonra uygulamalı olarak; ihrama giriş, tavafın yapılışı ve Safa-Merve arasındaki yürüme şekli gibi ibadetler sırası ile gösterildi.


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER