Ekonomi

Sivas'ta Üreticiler İthal Etten Şikayetçi! Hayvancılık Bitme Noktasında!

Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla Hayvan Pazarı’nda üreticiler, ithal et politikaları ve yüksek maliyetler nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Çevre illerden gelen üreticiler, destek eksikliği ve fiyat dalgalanmalarının sektörü olumsuz etkilediğini belirtti.

Sivas'ta Üreticiler İthal Etten Şikayetçi! Hayvancılık Bitme Noktasında!
24-11-2024 10:35
SİVAS
Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla Hayvan Pazarı’nda  satış yapmaya gelen üreticiler ithal et fiyatlarından, maliyete kadar birçok konuda dert yandı. 
Sivas Merkez’den gelen İbrahim Doğan, ithal etin sektörü zora soktuğunu belirterek, “Köylü ve çiftçi mağdur durumda. Milletimize güzel et yetiştiriyoruz ama ithal et nedeniyle beklemekten başka çare kalmıyor. Yem torbası altı yüz-yedi yüz lira, işçi maliyetleri çok yüksek. Geçen yılki fiyatlarla satıyoruz ama giderlerimiz katlandı” dedi.
"Hayvancılık Bitme Noktasında"
Kayseri’den pazara katılan Musa Şahin, yem fiyatlarının üreticiyi zorladığını ifade etti: “Yem fiyatları yüksek, et fiyatları düşük. Hükümet destekleri azalttı, bankalar kredi vermiyor. Bu şekilde hayvancılık sürdürülemez. İthal et sürekli geliyor, köylü ürettiğini satamıyor. Destek verilmezse hayvancılık tamamen biter.”
"Çamur İçinde Bekliyoruz"
Altınyayla’dan gelen Gazi Tekin, pazarda durgunluk yaşandığını belirtti: “Gece üçten beri bekliyoruz ama henüz bir tane bile mal satamadık. Borçlarımız var, para dönmüyor. İthal et gelmeye devam ettikçe işlerimiz iyileşmez.”
"Fiyatlarda İstikrar Yok"
Kayseri Bünyan’dan Selim Seyfi, fiyat dalgalanmalarından şikayet ederek, “Et fiyatları sürekli değişiyor, istikrar yok. Dışarıdan et yerine kendi üretimimize odaklanmamız daha iyi olur. Sabit fiyatlarla malımızı satabiliriz” dedi. 
"Mazot ve Yem Çok Pahalı"
Sivas İmranlı’dan gelen Erkan Yılmaz ise üreticilerin maliyetlerle baş edemediğini söyledi: “Yem ve mazot çok pahalı. Üreticiden düşük fiyata alınıyor ama kasapta fiyat düşmüyor. İthal et yerine yem ve mazot fiyatları düşürülse üreticiler desteklenir.”
Üreticiler, ithal et politikasının yerli üretimi olumsuz etkilediğini ve maliyetlerin düşürülerek destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER