Eğitim

Sivas'ta Yıkımı Yapılan Okul Tekrar Yapılacak!

Sivas'ta kullanım ömrünü tamamladığı için yıkımı gerçekleştirilen 12 derslikli Kılıçarslan İlkokulu bir hayırseverin destekleriyle tekrar yapılacak.

Sivas'ta Yıkımı Yapılan Okul Tekrar Yapılacak!
14-05-2024 10:47
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA 

Sivas'ta okul yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkımı gerçekleştirilen Kılıçarslan İlkokulu, 'Eğitime Hayat Verenler' Projesi kapsamında hayırsever Burhan Haksever'in destekleriyle yeniden yaptırılacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kullanım ömrünü tamamladığı için yıkımı gerçekleştirilen 12 derslikli Kılıçarslan İlkokulu, "Eğitime Hayat Verenler Projesi" kapsamında hayırsever Burhan Haksever'in destekleriyle yeniden yapılacak.

12 derslikli Kılıçarslan İlkokulunun yeniden yapımı için protokol imza töreni gerçekleştirildi.  Tarihi valilik Binası Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokole, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener ve hayırsever Burhan Haksever katıldı.

 Eğitim Herkesin Ortak Paydası

Eğitimin herkesin ortak paydası olduğunu ifade eden Vali Yılmaz Şimşek, nitelikli bir eğitim sisteminin tüm paydaşların iş birliği ve elini taşın altına koyması ile mümkün olduğunu ifade etti.

Sivas'ın eğitimde fiziksel altyapı olarak ülkemizin en önde gelen illerinden biri olduğunu ifade eden Vali Şimşek, "Derslik başına düşen öğrenci istatistiklerimiz bunun en iyi göstergesi. Elbette zaman içerisinde bölgesel olarak okul ihtiyaçlarımız oluşabiliyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan okullarımızı yıkıyor yerlerine yenisi yapıyoruz. Gelişmekte olan mahallelerde ise yeni okullar inşa ediyoruz." diye konuştu.

 Eğitime Hayat Verenler Projesi

Sivas Valiliği himayesinde başlatılan, “Eğitime Hayat Verenler Projesi” ile iş insanlarını eğitimi desteklemeye teşvik ettiklerini dile getiren Vali Şimşek, "Protokolünü imzalayamadığımız 12 derslikli Kılıçarslan İlkokulu, ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkımı gerçekleştirilen bir okul. Hayırseverimiz Burhan Haksever'in yüzde 100 hibesi ile inşallah okulumuzu yerinde yeniden inşa edeceğiz. Eğitime karşı gösterdiği bu hassasiyet için Burhan beye, Şeyda hanıma çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 Hayırseverlerimizle Çok Teşekkür Ediyorum

Bugüne kadar hayırseverlerin katkıları ile il genelinde 58 okulun yaptırıldığını dile getiren Vali Şimşek, "59'uncu okulumuz Burhan Beye nasip oldu. Eğitime Hayat Verenler arasında kendisini görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Önümüzdeki günlerde inşallah bugüne kadarki tüm Eğitime Hayat Verenlerimizle bir buluşma gerçekleştireceğiz. Sivas’a yeni okullar kazandırmak ve eğitimde nitelikli bir dönüşümü sürdürmek için hayırseverlerimizle güç birliği içerisinde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Tekrar hayırseverimize, her zaman iş birliği içerisinde çalıştığımız Ticaret ve Sanayi odamıza ve tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor, protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER