Gündem

Sivas’tan Dünya Liderlerine Seslendi: Bebekler Ölmesin, İnsanlık Ölmesin!

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Dünya liderlerine seslenen Karasu, “Artık yeter! Gazze'de bebekler ölmesin, insanlık ölmesin! Tüm dünya siyasetçilerini bu kanlı savaşı durdurmak için harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

Sivas’tan Dünya Liderlerine Seslendi: Bebekler Ölmesin, İnsanlık Ölmesin!
01-09-2024 09:06
SİVAS

Burcu CELLAT

Bebekler Ölmesin, İnsanlık Ölmesin!

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazze'de yaşanan insanlık dışı savaşa dikkat çekti. Dünyanın bu drama sessiz kalmasını sert bir dille eleştiren Karasu, dünya genelindeki siyasetçilere seslenerek, gerçek barış için harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.


Başkan Karasu, "Filistin ve Gazze'de bir dram yaşanıyor, insanlık dışı bir savaş var. Bu savaş tek taraflı bir katliama dönüşmüş durumda, bebekler öldürülüyor. Dünyanın buna nasıl sessiz kaldığını anlamak mümkün değil. Lüks koltuklarında oturarak 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlayan tüm siyasetçileri, bir siyasetçi olarak kınıyorum. Herkes akan bu kanı görmeli ve acilen barış için o lüks koltuklarından ve makamlarından çıkmalı, bu savaşın bitmesi için harekete geçmelidir. Ancak o zaman, gerçek bir barıştan söz edebiliriz ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü haklı olarak kutlayabiliriz” dedi.

Dünya genelindeki tüm siyasetçilere çağrıda bulunan Karasu, "Artık yeter! Gazze'de bebekler ölmesin, insanlık ölmesin! Tüm dünya siyasetçilerini bu kanlı savaşı durdurmak için harekete geçmeye davet ediyorum. Barış, sadece bir gün hatırlanan bir kavram olmamalı; barış için mücadele etmeli, barış için adım atmalıyız. Gerçek barış, ancak bu şekilde sağlanabilir" dedi.

Karasu, mesajının devamında "Gazze'de ve tüm dünyada barışın egemen olduğu bir gelecek dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü, barışın gerçekten sağlandığı bir dünyada kutlayabilmek umuduyla, herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.


Editor : Burcu CELLAT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER