Yaşam

Sivaslı Bağlama Ustası Veysel’in Bağlamasıyla Ziyafet Sundu

Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, “Müzik Akademisi”ne katıldı. Aşık Veysel’in türkülerini ve çıkış hikayelerini anlatan İyidoğan, ozanın yaşarken kullandığı kendi bağlamasıyla türküler seslendirerek müzik ziyafeti de sundu.

Sivaslı Bağlama Ustası Veysel’in Bağlamasıyla  Ziyafet Sundu
02-10-2024 11:30
SİVAS

Bilal HASDEMİR

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Öğretmen Akademileri Projesi" kapsamında ilimizde yürütülen “Müzik Akademisi” 1. Dönem son faaliyetini Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan ile gerçekleştirdi.

Sivas Öğretmenevinde düzenlenen programa, birim amirleri ve Müzik Akademisine başvuran gönüllü öğretmenler katılım sağladı.

İyidoğan, programda öğretmenlere Sivas’taki bağlama geleneği ve Dünyaca Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu hakkında önemli bilgiler aktardı. Aşık Veysel’in türkülerini ve çıkış hikayelerini anlatan İyidoğan, ozanın yaşarken kullandığı kendi bağlamasıyla türküler seslendirerek müzik ziyafeti de sundu.

Programın sonunda İyidoğan’a akademiye sağladığı katkılarından dolayı plaket ve hediye takdimi yapılırken, katılımcılara ise akademi belgesi verildi.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER