Yaşam

Sivaslı Judo Sporcuları Takdir Topladı

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sporcu Eğitim Merkezinde yetişen Judo sporcuları kazandıkları üniversiteler ile spor camiasının takdirini kazandı.

Sivaslı Judo Sporcuları Takdir Topladı
22-10-2024 11:04
SİVAS

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sporcu Eğitim Merkezinde yetişen Judo sporcuları liselerden mezun oldukları sene üniversiteye başladılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın özel okullar ile yaptığı protokol kapsamında sporculardan Yusuf Kulaksız, özel bir kolejin fen lisesi bölümünde milli sporcu bursu ile lise eğitimini tamamlayarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine, diğer milli judoculardan Aleyna Tutuş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne, Erkan Denli aynı fakültenin Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ve sporculardan Mine Şeyda Özdemir ise ODTÜ Eğitim Bilimleri Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne yerleşti.

Spor kariyeri ile akademik kariyeri doğru düzlemde birleştirmeyi başaran judo sporcuları geleceklerini inşa ederken yaptıkları sporu aracı olarak kullanarak spor-kariyer arasında sıkışan sporculara ve ailelere de örnek oldular.

GENÇLİK MERKEZİ GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR

Ayrıca Farabi Gençlik Merkezi Gönüllüsü olan başarılı sporcular, Gençlik Merkezinin birçok sosyal sorumluluk projesine dahil olarak pek çok gençlik kampına, gezi programlarına ve Yurtiçi-Yurtdışı müsabakalara katıldılar. Ulusal ve uluslararası müsabakalardan da madalyalar kazanmış olan bu sporcular zamanlarını etkin kullanarak pek çok alt kimlik oluşturdular ve spor camiasının da takdirini topladılar.

“ÖRNEK OLMASI DİLEĞİYLE”

Kendilerini hayata hazırlamalarına yardımcı olan Sporcu Eğitim Merkezi Judo Antrenörü Hakan Cebeci ise yaptığı açıklamasında sporcularının akademik ve sportif başarılarından gurur duyduğunu ifade etti. Cebeci, “Hedefimiz sportif başarı hedeflerinden önce, bağımlılıklardan sakınan, zamanını etkin ve verimli kullanan her alanda kendini sürekli geliştirmeye çalışan sosyal sorumluluk bilinci yüksek gençler yetiştirmek. Her çocuğun mutlaka bir spor branşı ile büyümesi gerekiyor. Sosyal hayat ile akademik gelecek kaygısı arasında kalan gençlerin doğru yönlendirme ile sportif başarıya ve alternatif kariyer olanaklarına sahip olabileceklerini ispatlayan bu gençlerin diğer tüm öğrencilere ve sporcu ailelerine örnek olması dileği ile. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER