Gündem

Sivaslı Kadınlar Gazze için "Hayır Çarşısı" Kurdu

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Sivas İl Temsilciliği tarafından "Gazze’ye Kardeş Payı" kampanyası kapsamında Hayır Çarşısı açıldı.

Sivaslı Kadınlar Gazze için "Hayır Çarşısı" Kurdu
05-10-2024 11:49
SİVAS
Bilal HASDEMİR
Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından Gazze’ye destek olmak amacıyla Türkiye genelinde  55 ilde "Hayır Çarşısı" açıldı.
Sivas’ta da KADEM Sivas İl Temsilciliği önderliğinde  Şems-i Sivasi  İl Halk Kütüphanesi içerinde kurulan Hayır Çarşısının açılışını, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Olgun Şimşek gerçekleştirdi.
Çarşıda yiyecek ve giyim ürünleri vatandaşa sunuldu. Hayır Çarşısından elde edilen gelir Gazze'ye gönderilecek.
GAZZE’YE KARDEŞ PAYI
Hayır Çarşısının açılışında konuşan KADEM Sivas İl Temsilcisi Esra Canyiğit Kocaman, “7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları sonucunda, Gazze’de 40 binden fazla insan hayatını kaybetti. Gazze halkı bombaların, açlığın ve susuzluğun ortasında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çocuklar açlıktan ölüyor, milyonlarca Gazzeli temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bombaların, işgalin, açlığın ve susuzluğun ortasında hayata tutunmaya çalışan Filistin halkına bir nebze olsun destek olabilmeyi amaçlayan KADEM Türkiye genelinde  “Gazze’ye Kardeş Payı” yardım kampanyasını başlattı. 55 il temsilciliğimizde de hayır çarşıları kuruldu. Bizler KADEM Sivas İl Temsilciği olarak bugün burada hayır çarşımızı kurduk" ifadelerini kullandı. 

Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER