Gündem

Sivaslı Kubilay Dökmetaş Ankara'ya Danışman Oldu

Sivas’ın yetiştirdiği önemli sanatçılardan birisi olan Zaralı Kubilay Dökmetaş, Keçiören Belediyesi’nde Kültür ve Sanat İşlerinden sorumlu Başkan Danışmanı olarak atandı.

Sivaslı Kubilay Dökmetaş Ankara'ya Danışman Oldu
28-10-2024 10:17
SİVAS

Zara’nın yetiştirdiği değerli sanatçı ve Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi sanatçı Kubilay Dökmetaş, Keçiören Belediyesi’nde Kültür ve Sanat İşlerinden sorumlu Başkan Danışmanı olarak atandı.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Kıymetli yazar ve Türk Halk Müziği sanatçımız Kubilay Dökmetaş’ın danışman olarak aramıza katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Kültürel zenginliklerimizi geleceğe taşıyacak projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

KUBİLAY DÖKMETAŞ KİMDİR?

3 Temmuz 1956 tarihinde Sivas Zara’da doğan Kubilay Dökmetaş, öğretmen olarak başladığı kariyerinde halk müziği ve halk kültürüne olan ilgisiyle öne çıktı. 1985’te Erzurum Radyosu’na katılan Dökmetaş, TRT Ankara Radyosu’nda repertuvar çalışmaları, radyo ve televizyon programları ve kültürel belgesellere katkılarda bulundu. Pek çok türküyü derleyerek TRT Türk Halk Müziği repertuvarına kazandıran sanatçı, yurt içinde ve dışında verdiği konserlerle de tanınmaktadır.


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER