Gündem

Sivaslı Minik Öğrenciler Harçlıklarını Filistinli Çocuklara Verdi

Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kılıçlar Kur’an Kursunda eğitim gören 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri , "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyasına 20 bin 890 Türk Lirası katkıda bulunarak destek oldu.

Sivaslı Minik Öğrenciler Harçlıklarını Filistinli Çocuklara Verdi
25-11-2023 10:46
SİVAS

Erkan YILDIZ

Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı ile Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı (TDV) ta­ra­fın­dan ülke ge­ne­lin­de baş­la­tı­lan "Özgür Fi­lis­tin’in Yanın­da­yız" yar­dım kam­pan­ya­sı­na Kur’an kursu öğ­ren­ci­le­ri ve ve­li­le­ri­nin des­tek­le­ri sü­rü­yor.



Sivas Mer­kez Kı­lıç­lar Kur’an kur­sun­da öğ­ren­ci­ler ve­li­le­ri­nin des­tek­le­riy­le kum­ba­ra­la­rın­da bi­rik­tir­dik­le­ri 20 bin 890 Türk Li­ra­sı­nı Fi­lis­tin­li ço­cuk­la­ra ulaş­tır­mak üzere TDV Sivas Şu­be­si Baş­ka­nı ve İl Müf­tü­sü Ahmet Ce­la­let­tin Altunka­ya’ya tes­lim etti.

Zi­ya­ret­te des­tek­le­rin­den do­la­yı öğ­ren­ci­le­re te­şek­kür eden İl Müf­tü­sü Al­tun­ka­ya, “TDV Genel Mer­ke­zi Ko­or­dinesin­de Fi­lis­tin için baş­la­tı­lan yar­dım kam­pan­ya­sı­na 7’ den 70’ e tüm hal­kın des­tek sağ­la­ma­sı, Türk mil­le­ti­nin yar­dım­se­ver­lik ko­nu­sun­da tüm dün­ya­ya örnek olan bir mil­let ol­du­ğu­nu bir kez daha gös­ter­miş­tir. Türk mil­le­ti ola­rak yar­dım­se­ver­lik hu­su­sun­da tüm dün­ya­ya örnek olan bir mil­le­tiz. Dün­ya­nın ne­re­sin­de olur­sa olsun zulüm ve ezi­yet gören, sı­kın­tı ya­şa­yan in­san­la­ra mil­let ola­rak yar­dım­cı ol­ma­ya ça­lı­şı­yor, zul­mün ne­re­de, nasıl ya­şan­dı­ğı­na bak­ma­dan yar­dım eli­mi­zi uza­tı­yo­ruz. Bu da bizim ne kader âli­ce­nap bir mil­let ol­du­ğu­mu­zun is­pa­tı­dır. Minik öğ­ren­ci­le­ri­miz de bu duy­gu­lar­la kendi harç­lık­la­rı­nı Fi­lis­tin’e gön­de­ril­mek üzere bize tes­lim et­me­le­ri biz­le­ri çok duy­gu­lan­dır­dı. Gös­ter­miş ol­duk­la­rı bu has­sa­si­yet­ten do­la­yı güzel yav­ru­la­rı­mı­zı, aile­le­ri­ni ve ho­ca­la­rı­mı­zı ay­rı­ca teb­rik edi­yo­rum." dedi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri -Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER