Gündem

Sivaslı Vekil Güler: "Sokak Doğal Yaşam Alanı Değildir"

TBMM AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, sokak köpekleriyle ilgili tartışmalara ilişkin "Hasta ve saldırgan olanlara ötenazi uygulanacak. Hayvanları yerine bırakmak yok artık, sahiplendiremiyorsak bakımevinde yaşayacaklar. Sokakta yiyecek bulamıyorlar, kışın donuyorlar. Sokak doğal yaşam alanı değildir. Sağlıklıysa ömür boyu barınakta bakılacak" dedi.

Sivaslı Vekil Güler: "Sokak Doğal Yaşam Alanı Değildir"
16-07-2024 10:40
SİVAS

Sivas Millletvekili Abdullah Güler, Kübra Par'ın sunduğu "Farklı Açılar" programına konuk olarak, sahipsiz hayvanlara yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Ötanazi Evrensel Bir Kavramdır"

Ötenazi tartışmaları hakkında konuşan Güler, "Bizim insanlarımız genel bir sözlük kavramı olarak kullanıyor. Ötanazi, uluslararası yargıda hem de Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı raporlarda kullanılan bir kavram. Hasta ve saldırgan olanlara ötenazi uygulanacak. Hayvanları yerine bırakmak yok artık, sahiplendiremiyorsak bakımevinde yaşayacaklar. Sokakta yiyecek bulamıyorlar, kışın donuyorlar. Sokak doğal yaşam alanı değildir. Sağlıklıysa ömür boyu barınakta bakılacak." dedi.

BELEDİYELER İŞTEN KAÇARSA... 

Programda Kübra Par, "Sokaklarda bir sokak köpeği problemimiz var. Bunu hep birlikte kesinlikle çözmeliyiz. Bu anlamda da yasa tasarısı konusunda da bir ön yargım yok. Sadece şunu merak ediyorum. Belediyeler bakım evi açmak, orayı işletmek, masrafını çok zahmetli bulacakları için ‘Ya bu saldırgandı, bunun hastalığı vardı’ derse bunun aksi nasıl ispatlanabilir?" şeklinde bir soru yöneltti.

Güler, bu soruya şu yanıtı verdi: "Bunun için de savcılıkta suç duyurusunda bulunursunuz. Savcılık ona soruşturma açar. Kim orada kanuna aykırı bir eylem, faaliyet yürüttüyse görevi kötü kullanmaktan ya da kamu zararına sebebiyet vermeye veya 5199 kanununa göre, yasak fiil kapsamında hayvanları öldürmeden dolayı yargılanacaktır."

NEDEN DÜZENLEME YAPILDI?

Güler, yapılan düzenlemelerin amacının sahipsiz hayvanların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak olduğunu vurguladı. Sokakların hayvanlar için doğal bir yaşam alanı olmadığını belirterek, sağlıklı hayvanların ömür boyu barınaklarda bakılacağını söyledi. Böylece, sahipsiz hayvanların daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları hedefleniyor. /Haber Merkezi/ 


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER