Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Büyük Aile Platformu ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yasal düzenlemeler başta Anayasa düzenlemesi olmak üzere buradaki taleplerin sizler tarafından çok sesli şekilde kamuoyunun gündemine getirilmesi, aileyle ilgili konunun Anayasaya girmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Büyük Aile Platformu ile görüştü
25-06-2024 15:16
SİVAS

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Aile Platformu üyeleriyle TBMM Mermerli Salon'da görüştü. Görüşmede Kurtulmuş, aile değerlerinin korunması geliştirilmesi için gösterdikleri çabanın önemine değindi. Kurtulmuş, ailenin tüm toplumlarda temel değer olduğunu söyleyerek, aileye bugünlerde çok daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "Aile değerlerimizi artırarak, çoğaltarak nasıl sonraki nesillere taşıyabiliriz, bunları ilgili projelerin zaruri olduğunu düşünüyorum. Ailenin ekonomi, hukuk, sosyoloji, kültür ve manevi değerleri kısmı vardır. Bunların hepsini kapsayacak çok disiplinli bir şekilde konuyu ortaya koymak, sivil toplum olarak ortaya koyduğunuz fikre üniversite camiasından destekleri artırmak durumundayız. Yasal düzenlemeler başta Anayasa düzenlemesi olmak üzere buradaki taleplerin sizler tarafından çok sesli şekilde kamuoyunun gündemine getirilmesi, aileyle ilgili konunun Anayasaya girmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Büyük Aile Platformu Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz, platformun 2019 yılından beri faaliyet gösterdiğini belirterek, farklı ideolojik görüşlerden farklı siyasi görüşlerden bir araya geldiklerini ve aile kavramını korumak istediklerini ifade etti. Kuvayımilliye ruhu ile çalışmalar yaptıklarını kaydeden Eryılmaz, LGBT propagandasına karşı halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Eryılmaz, aile kavramının korunarak Anayasa değişikliğinde milletin temeli aile olan tehdidin bertaraf edilmesine ilişkin maddelerin yer alması ve LGBT propagandasının yasaklanmasını istediler.
Büyük Aile Platformu daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Eryılmaz, 15 STK başkanı ile birlikte TBMM Başkanı'nı ziyaret ettiklerini söyleyerek, üç taleplerini ilettiklerini ifade etti. Eryılmaz, "Ailenin korunmasına dair maddelerin, adli hususlara dair tedbirlerin alınması idi. LGBT propagandasının yasaklanması ve örgütlerinin yasaklanması, içerisinde bulunduğumuz ay sözde 'Onur ayı' kapsamında ülkemizin bir çok yerinde etkinlikleri var, bu etkinliklerin yasaklanması" şeklinde konuştu./İHA/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER