Gündem

TMO Başmüdürü Sivaslı Çiftçileri Bilgilendirdi!

Sivas’ın Zara ilçesinde toplantıda TMO Sivas Başmüdürü Mustafa İspirli, TMO alım fiyatları hakkında çiftçilere bilgi verdi. İspirli, hububatın Hafik lisanslı depoda toplanacağını gerekirse Zara’ya geçici alım deposu kuracaklarını söyledi.

TMO Başmüdürü Sivaslı Çiftçileri Bilgilendirdi!
07-07-2024 08:47
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA 

Sivas’ın Zara ilçesinde çiftçilere yönelik Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve lisanslı depoculuk bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Zara Ziraat Odası ile Toprak Mahsulleri Ofisi Sivas Başmüdürlüğü öncülüğünde Zara Mehmet Habib Soluk Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda TMO Sivas Başmüdürü Mustafa İspirli, TMO alım fiyatları hakkında çiftçilere bilgi verdi.

Toplantıda konuşan İspirli, ürünlerin Hafik lisanslı depoda toplanacağını ihtiyaç duyulması halinde Zara'ya geçici alım şubesi açılacağını söyledi.

Hububat alım fiyatları hakkında bilgi veren İspirli,”2024 yılı TMO alım fiyatları makarnalık buğdayda destekle birlikte ton başına 11 bin 750 TL, ekmeklik buğdayda destekle birlikte 10 bin TL, arpa da verilen destekle birlikte 8 bin TL’den alınacağı açıklanmıştır.” dedi.

TMO TRİTİKALE VE YULAF ALIMI YAPMALI

Toplantı sonrası açıklama yapan  Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Üreticilerimizi TMO alımları ve lisanslı depoculuk konusunda bilgilendirmek üzere TMO ve Lisanslı Depoculuk yetkililerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Her zaman çiftçinin yanında olan TMO, çiftçinin ürününün değerini koruması ve ürününün değerlendirilmesi amacıyla çiftçi dostu olarak tritikale ve yulaf alımları yapması gerekmektedir. Alım acenteliğinin ilçemizde açılabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da oda olarak elimizden gelen imkânlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Editor : Burcu CELLAT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER