AHMET TIRPAN
Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray ve hastane hekimleri, ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Hastane binasında düzenlenen program Genel Müdür Şerafettin Demiray´ın sunumu ile başladı.
2018 yılına ilişkin istatistiki verileri paylaşan Genel Müdür Demiray, 2019 yılında hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Tıbbi onkoloji ve kanser cerrahisi ünitesinin Sivas´ın yanı sıra bölge illere de hizmet vermeye başladığını ifade eden Genel Müdür Demiray, Uzm. Dr. Necla Demir, Prof. Dr. Kasım Doğan, Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, Prof. Dr. Mustafa Gürelik, Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Prof. Dr. Abdülkerim Yılmaz, Doç. Dr. Çağlar Yıldız, Op. Dr. Mustafa Atabey ve Uzm. Dr. Mehmet Arı´dan oluşan ekibin bu branşta hizmet vereceğini belirtti.
Sağlık Bakanlığı tarafından radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp ile ilgili hem cihaz hem de doktor ruhsatlarının verildiğinin altını çizen Genel Müdür Demiray, ?Tıbbi onkolojinin aramıza katılmasıyla radyasyon onkolojisinin önemi bir kat daha arttı. Çünkü birbirini tamamlayan tedaviler. 2019´un ilk yarısında radyasyon onkolojisi ve nükleer tıpta PET-CT yatırımını Sivas´a kazandırmak istiyoruz? diye konuştu.
?TAHSİS EDİLDİ?
Geçtiğimiz yıl içerisinde tüp bebek merkezi ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı´na başvuruda bulunduklarını belirten Genel Müdür Demiray, ?Tüp bebek ruhsatımız şu anda bize tahsis edildi. Bununla ilgili yatırım çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Bu ünitenin hizmete geçebilmesi için yaklaşık 2 milyon lira civarında bir yatırım bedeli var. Bununla ilgili planlamalarımız devam ediyor. 2019 yılının muhtemelen ikinci yarısında tüp bebek merkezimizi de açmış olacağız? ifadelerini kullandı.
Genel Müdür Demiray, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Bu hastanede hizmet vermeyi arzu ettiğimiz branşlardan bir tanesi de endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları polikliniği. Gerekirse kadro kiralama yöntemine giderek bu yıl içerisinde endokrinoloji polikliniğini de hizmete açmayı hedefliyoruz.?
?ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ?
Tıbbi onkoloji bölümüyle ilgili bilgiler veren Uzm. Dr. Necla Demir ise ?Artık hepimizin çevresinde çok sayıda kanser hastası var. Tabi gelişen teknoloji, insanlarda farkındalığın artması ve tarama programlarıyla birlikte tanı koyma yüzdemiz arttı. İnsanlar daha erken dönemde sağlık kuruluşlarına başvurmaya başladılar. Kanserde erken teşhis çok önemli. Biz burada neler yapacağız? Tabi ki klasik kemoterapiler yıllardır uyguladığımız bir tedavi yöntemidir ama artık kanserin moleküler biyolojisini ve genetiğini çözmeye başladık. Bu genetik birikimler arttıkça bunlara yönelik geliştirilen ilaçlarla birlikte, akıllı ilaçlar gündeme geldi. Bu sayede daha iyi uygulamaya başladık. Zaten klasik kemoterapi ilaçlarındaki üretim giderek azalmaya başladı. Bugün için Sivas´ta bunların hepsini uygulayabilir düzeydeyiz? ifadelerini kullandı.
Editor : Haberpanelim