Gündem

Türkiye’de Arttı, Sivas’ta Azaldı! Kan Kaybı Sürüyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) illerin gelişmiş göstergelerinden birisi olan ihracat rakamlarına ilişkin yeni verileri paylaştı.

Türkiye’de Arttı, Sivas’ta Azaldı! Kan Kaybı  Sürüyor!
10-07-2024 13:36
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

TİM verilerine göre 2023’ün ocak-haziran döneminde 44 milyon dolarlık ihracatın gerçekleştirildiği Sivas’ta bu yılın aynı döneminde 40  milyon 289 bin dolara geriledi.

SİVAS İHRACATI YÜZDE 8,4 ORANINDA AZALDI

İşsizlik ve göçle mücadele edilen Sivas, ihracatta kabuğunu kıramıyor. Yılda 1 milyar dolarlık ihracatın hedeflendiği ilimiz şu an için hedefe çok uzak.  TİM tarafından açıklanan verilere göre Sivas’ta bu yılın ilk 6 ayında ihracat verileri geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi. Geçen yılın ilk yarısında  44 milyon dolar olan ihracat  bu yılın aynı döneminde 40  milyon 289 bin dolara geriledi. Bahsi geçen dönemde ihracat yüzde 8,4 oranında azaldı.

TÜRKİYE’DE İHRACAT 125 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Türkiye'nin haziran ayı ihracatı 18,6 milyar dolar olurken 2024'ün ilk yarısındaki ihracatı 125,4 milyar dolara yükseldi. En çok ihracat yapan sektörler sıralamasında otomotiv 2,6 milyar dolarla haziranda da ilk sıradaki yerini korudu. Otomotivi, 2,3 milyar dolarla kimya ve 1,3 milyar dolarla çelik sektörü takip etti. En çok ihracat yapan 5 il İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir olarak kayıtlara geçti.


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER