Gündem

Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Yediler! Yer: Sivas El Sanatları Müdürlüğü

Sivas El Sanatları Müdürlüğünde skandal! Kendilerinin ödemesi gereken cezayı devletin parasıyla ödediler.

Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Yediler! Yer: Sivas El Sanatları Müdürlüğü
10-10-2024 09:24
SİVAS

Adem Sabit NALBANT

13 Eylül tarihinde “SGK’den Sivas El Sanatları Müdürlüğüne Ceza! Muhakkik Görevlendirildi” başlıklı haber ile  Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından para cezası  uygulandığını gündeme getirmiştik.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne personel bildirgelerinin zamanında bildirilmemesi dolayısıyla  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 24 bin lira ceza tanzim edilmişti.

MUHAKKİK RAPORU DİKKATE ALINMADI!

Latif Korkmaz’ın müdür olarak görev yaptığı Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne SGK tarafından yazılan ceza üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından muhakkik görevlendirilmişti. Muhakkik tarafından hazırlanan raporda cezanın yarısının  Latif Korkmaz tarafından kalan yarısının ise 3 personel tarafından ödenmesi kararı çıktı.

SGK CEZASINI DEVLETİN PARASIYLA ÖDEDİLER!

Gazetemizin edindiği bilgiye göre SGK tarafından kuruma kesilen ceza Müdür Korkmaz ve personeller tarafından ödenmedi, genel bütçeden “personel gideri” başlığı adı altında ödendi. Kurum yetkililerinin “muhakkik raporu bizi bağlamaz” dediği de iddialar arasında yer alıyor.

EL SANATLARI MÜDÜRLÜĞÜNDE SKANDALLAR BİTMİYOR!

Diğer yandan kurumda skandal bir gelişme daha yaşandı. İddiaya göre kurumda çalışan bir personelin SGK’ye girilmesi gereken bilgi ve belgelerinin zamanında girilmemesi dolayısıyla  Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne SGK tarafından bir ceza daha yazıldı. Yaklaşık 24 bin lira olduğu öğrenilen cezanın da gün yüzüne çıkarılmadan genel bütçeden ödendiği belirtildi.

KURUM PERSONELİ ŞAŞKIN

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Latif Korkmaz’ın tutumu kurumda çalışan diğer personeller  tarafından da şaşkınlıkla karşılandı. Muhakkik raporunu dahi dikkate almayan ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekten geri durmayan Korkmaz’ın iddialara ne yanıt vereceği merak ediliyor.


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER