AHMET TIRPAN
Uçuş korkusunun kalp krizini tetikleyebileceğini ifade eden Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, uçak fobisi olan sağlıklı insanlara uçakla yolculuk yapmaları hususunda ısrarcı olunmaması gerektiğini söyledi.
?VARİS OLANLARIN UÇAKLA
GİTMESİ DAHA SAĞLIKLI?
Kış aylarının etkisini artırdığı bu günlerde Anadolu´da insanların daha fazla seyahat etmeye başladığını ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdoğu, ?Bu insanların birçoğu yaş grupları nedeniyle kalp hastalığı olan kişiler. Seyahatleri konusunda ´uçakla mı yoksa otobüsle mi gitmeliyim´ diye bizden bilgi alıyorlar. Uçak yolculukları aslında daha konforlu, daha kısa ve hastalarımıza önerdiğimiz seyahatler. Özellikle bacak damarlarında pıhtılaşma ve varis olanların uçakla gitmesi daha konforlu ve daha sağlıklıdır? dedi.
?KALP KRİZİ TETİKLENEBİLİR?
Kendi araçları ile seyahat edecek olan kişilerin daha sık molalar vererek egzersiz yapmasını tavsiye eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdoğu, ?Eğer bazı kişilerde uçak fobisi varsa uçakla seyahat etmesi konusunda ısrarımız olmuyor. Sağlıklı insanlarda bu fobileriyle beraber kalp krizi tetiklenebilir. Eğer kişi çok korkuyorsa sağlıklı bile olsa uçak ile seyahatleri konusunda bir ısrarımız olmuyor? diye konuştu.
Son bir ay içerisinde kalp pili takılmış kişilere uçak ile seyahati tavsiye etmediklerini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdoğu, "Pillerin takılmasının üzerinden bir ay geçmiş ve kontrollerini olmuşlar ise uçağa binmelerinde herhangi bir engel olmuyor. Uçaktan çok korktuğunu ifade eden insanların, yükseklik korkusu olanların, kalp krizini yeni geçirmiş kişilerin ve bir ayın içerisinde pil takılmış kişilerin uçak ile gitmesini tavsiye etmiyoruz. Bu kişilerin kendi araçları ile seyahat etmeleri daha uygun olur ama bu seyahatleri esnasında mutlaka ilaçlarını düzenli olarak kullanmaları gerekmektedir. Bacaklarında pıhtılaşma ve bacaklarında varis olan kişiler ise seyahatlerinden önce kan sulandırıcı iğneler kullanarak güvenli bir şekilde seyahat edebilirler? açıklamasında bulundu.
Editor : Haberpanelim