Gündem

ÜNİVERSİTEDE KOSGEB DESTEKLİ PANEL DÜZENLENDİ

ÜNİVERSİTEDE KOSGEB DESTEKLİ PANEL DÜZENLENDİ

ÜNİVERSİTEDE KOSGEB DESTEKLİ PANEL DÜZENLENDİ
01-02-2017 07:00

YUNUS BUDAKTAŞ

İnşaat Mühendisliği Bölümü Kırmızı Salon´da gerçekleştirilen panele Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, öğretim elemanı Fuat Çamlıbel ve ilimizde faaliyet gösteren küçük ölçekli işletme sahipleri ile öğrenciler katıldı.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını yapan panel yöneticisi ve KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği) Sivas il temsilcisi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, panele Sivas sanayicilerinin ilgi göstermediğinden yakınarak, yapılacak panelin amacının, ziyaretlerde bulunduğumuz iş yerlerindeki eksiklikler, ARGE ve projelerle ilgili bilgi vermek olduğunu söyledi.
 Prof. Dr. Şimşir, "Sivas´ta ASELSAN hassas optik fabrikası ve birkaç büyük fabrika dışındaki işletmelerin tamamı aile şirketi olduğunu biliyoruz. Aile şirketlerinin önündeki engelleri aşabilmeleri için de KOSGEB kapsamında yapılan desteklerden ve hazırlanan projelerden faydalanmaları gerekmektedir." dedi.
 Bir diğer panelist Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Fuat Çamlıbel ise, "Aile şirketlerinin değişimi ve süreklilik" konusuna değindi. Çamlıbel yaptığı açıklamada, "Kurumsallaşmanın yanı sıra güvenilir bir kurum hâline gelinmesi, müşterilerin güveninin alınması, şirketin yazılı kurallar içerisinde yönetilmesi gerekir fakat ilimizdeki ve ülkemizin birçok ilindeki işletmeler daha çok sistem ve kural dışı yönetiliyor." dedi.
Sürdürebilir şirketlere baktığımızda tamamen sistemli bir biçimde kurumsallaşmış olarak yönetildiğini söyleyen öğretim elemanı Çamlıbel, "Kurumsallaşma yeteri kadar etkin kullanılmıyor, kurumsallaşma olduğunda işletmelerin 3. ve 4. nesil bir iş yeri olacağı aşikârdır." dedi.
 Son olarak konuşan ve "Sanayiye yönelik KOSGEB destekleri" hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´na bağlı bir kurum olduklarını belirterek, bütçelerinin devlet hazinesinden olduğunu, tamamen yerli bir kuruluş olduklarını söyledi.
 Konuşmasının devamında İl Müdürü Ünal, hedef kitlelerinin KOBİ´ler (küçük ve orta ölçekli işletmeler) olduğunu söyleyerek KOSGEB desteklerinden yararlanan ve yararlanamayan sektörlerin hangileri olduğu hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 Panele katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem panel sonrası söz alarak bağlı oldukları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın duyurusunu yineleyerek kamu kurumlarında ihaleye giren yerli firmalar yanında iki yabancı firma ile ortaklık yapabildiğini vurgulayarak yerli bir şirketle çalıştıklarında ise devlet desteği aldıklarını vurguladı.
 Program sonrası katılımcılara Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr Alim Yıldız tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER