Ekonomi

Ünlü Ekonomist Açıkladı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolarda yaşanabilecek yeni senaryoyu açıkladı.

Ünlü Ekonomist Açıkladı
22-06-2024 13:23
SİVAS

Haber Merkezi

Yatırımcılar varlıklarını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlar arasında dolar, altın, bitcoin ve borsa dikkat çekiyor. Son günlerde dolarda yaşanan hareketlilik ise merak konusu oldu. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolarda yaşanan son gelişmeler üzerine yıl sonu tahminini güncelledi.

DOLAR/TL'DE HAREKETLENME

Merkez Bankası'nın politika faizini %50 seviyesine çıkarmasının ardından dolar kurunda durgunluk gözlemlendi. Son üç aylık dönemde 32,2 ile 32,7 seviyeleri arasında seyreden dolar, yeni bir yükselişle 32,82 bandına ulaştı.

50 TL OLACAK

Dolar/TL'nin geleceği yatırımcılar tarafından merakla beklenirken, Evren Devrim Zelyut Türkiye'ye gelen sermayenin kaçmaya başlayacağını belirtti. Zelyut, “Enflasyona yönelik mevcut koşullarda dezenflasyonun zor olacağını düşünüyorlar. Bu durum kuru 50 TL'ye itebilir. Önceden tahmin ettiğimiz 40 TL seviyesi, artık 50 TL'ye doğru ilerleyecek" dedi.

"ÇOK KAZANACAK"

Yatırım konusuna da değinen Zelyut, "Sonbahara doğru hisseleri destekleyecek gri listeden çıkış ve not artırımı bekleniyor. Hisse senedinde yatırımı olanlar kazançlı çıkacak. Aynı şekilde dolar yatırımcıları da kazanacak. Ancak faizle yatırım yapanlar kısa vadede kazanç sağlayacak olsa da, uzun vadede kaybeden yine vatandaş olacak" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER