Gündem

UYGULAMA EVİNİN İLK MİSAFİRİ GÜL ÇİFTİ OLDU

UYGULAMA EVİNİN İLK MİSAFİRİ GÜL ÇİFTİ OLDU

UYGULAMA EVİNİN İLK MİSAFİRİ GÜL ÇİFTİ OLDU
05-12-2017 05:00


HAYRULLAH AĞKAŞ

Açılışta konuşan Vali Gül, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür ederek serginin hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha sonra ürünleri inceleyerek öğrencilerle bol bol sohbet eden Vali Gül ve eşi Gülden Gül, okul öğrencilerinden oluşturulan mehteran takımı ve zeybek gösterililerini de ilgiyle takip etti.
Vali Gül ve eşi Gülden Gül, ardından ´Dünya Engelliler Günü´ ekinlikleri kapsamında hazırlanan uygulama evinin açılışını gerçekleştirdi. Öğrencilerin günlük yaşam becerilerini, sosyal etkinlikleri uygulayarak öğrenmesini hedef alan uygulama evini gezen Gül çifti; mutfak, banyo, yatak odası, salon olarak tasarlanmış alanları inceledi.
Özel eğitime gereksinimi olan bireylerde kendini yönetme, ev yaşamı, sağlık ve güvenlik, boş zamanlarını değerlendirme becerilerinin bu uygulama sayesinde gelişeceğine inandığını söyleyen Gül, öğrencinin uygulama evindeki çalışmaların tümü ile kendi ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelmesinin amaçlandığını ifade etti.
Özel eğitime gereksinimi olan bireylerin topluma kazandırılması noktasında bir takım çalışmalar yapıldığını vurgulayan Gül, buradaki çalışma ile de öğrencilerin bağımsız yaşama becerilerini geliştirerek kişilere bağımlılıklarını asgari düzeye indirdiğini, uygulama yapabilecekleri ve yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için iç mekân alanları ve düzenlerinin özenle oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2017-12/4/1911282458124.jpg


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER