Gündem

Vali Şimşek: TEKNOFEST Gençliğini Her Zaman Destekliyoruz

2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da düzenlenen 'TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde Sivas’tan giderek derece yapan öğrenciler Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şimşek, “TEKNOFEST gençliğini her zaman destekliyoruz” dedi.

Vali Şimşek: TEKNOFEST Gençliğini Her Zaman Destekliyoruz
26-10-2024 07:30
SİVAS

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te dereceye girerek önemli başarılara imza atan öğrenciler Vali Yılmaz Şimşek’i ziyaret etti.

TEKNOFEST’te dereceye giren öğrencileri ve beraberindekilerini makamında kabul eden Vali Şimşek projeler hakkında bilgi aldı.

Gençlerin ülkemizin yerli ve milli teknolojisinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Şimşek “Gerçekten çok önemli ve anlamlı bir proje. Çünkü son zamanlarda ülkemizde yaşanılan yangınlar, iklim değişikliği, küresel ısınma sonucunda daha çok yangın çıkıyor ve ciğerlerimiz yanıyor. O anlamda bu tür teknolojiye ihtiyaç var. Tebrik ediyorum bizler sizlerin her zaman yanında ve arkasındayız. TEKNOFEST gençliğini her zaman destekliyoruz. İnşallah sizler yerli ve milli teknolojimize katkılar sunmaya devam edeceksiniz. Böyle güzel projeler ortaya çıkaracaksınız. Bizler de sizlerle gurur duyacağız. Bu şekilde yerli ve milli teknolojimiz daha güzel yerlere gelecek gençlerimiz, hocalarımız sayesinde. Tebrik ediyoruz. Bu bir ekip işi bir kişinin gayreti ile olmaz. T3 Vakfımız, gençlik merkezimiz, hocalarımız ve öğrencilerimizin büyük emeği büyük katkısı var. Güzel çalışmalar sergileniyor, güzel noktalara geliniyor bizlerde sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah gurur duymaya da devam edeceğiz. Sivas’ın adını da duyuruyorsunuz. Bizler sizleri yakından takip ediyoruz inşallah daha iyi yerlerde sizleri göreceğiz” dedi.

HANGİ OKUL NE DERECE ALDI?

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, TEKNOFEST 2024'te iki üçüncülük derecesi elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Doğan Erol danışmanlığında öğrenciler; Kerem Mert Kor ve Halil Yiğit Şenol'den oluşan Orman Korucuları takımı İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması çevre kategorisinde 3'üncü oldu. Yine Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Doğan Erol danışmanlığındaki Süleyman Gürbüz, Mehmet Asaf Aydın ve Alperen Baş'tan oluşan takım ise Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması temel kategorisinde 3'üncü oldu.

ÖDÜLLERİNİ CUMHURBAŞKANINDAN ALDILAR

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Farabi Gençlik Merkezi, DENEYAP Atölyesi Tonyukuk Takımı; arazi yangınlarını erken tespit edip etkin ve hızlı müdahalede bulunabilecek sistem olan projesiyle yangının düşük maliyetle ve en az hasarla kontrol altına alınmasını sağlayacak yenilikçi çözümler sunan girişiminde Tan, Kam, Era-17 ürünleriyle insanlığa ekonomik, ekolojik ve sürdürülebilirlik açısından kendini kanıtlamış ve TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Adana'da TEKNOFEST DENEYAP Girişim Yarışması'nda birinciliği elde etti. Öğrenciler Furkan Efe Akçadağ, Mehmet Ali Köse, Kerem Ekici, Ali İhsan Alpen, Mehmet Ali Kuruçay, Hamza Kemal Korkmaz ile takım danışmanı Gökhan Güller birincilik ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

 


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER