Eğitim

CÜ´de KKKA Çalıştayı--Video

CÜ´de KKKA Çalıştayı--Video

CÜ´de KKKA Çalıştayı--Video
18-01-2019 07:00


FATİH TABUR

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı ilaç geliştirilmesi amacıyla yol haritası belirlemek için düzenlenen çalıştaya ev sahipliği yaptı.

Düzenleme Kurulunda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazif Elaldı´nın yer aldığı ?Kırım Kongo Kanamalı Ateşine Karşı Yeni, Millî ve Modern Antiviral İlaç Geliştirilmesi? çalıştayı  Turizm Fakültesi Mihmandar Otel´de gerçekleştirildi.

?AYAKLARIMIZIN YERE BASMASI LAZIM?

Yurt içinden çok sayıda akademisyenin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nazif Elaldı, ?2003 yılında hastalığa kesin resmi tanı kondu. O zamandan bu zamana kadar birçok vaka takip ettik. Bir kısım yayınlar oldu, önemli bir kısmı literatüre katkı sağladı. Tabii bir hayal var ortada ama ayaklarımızın da yere basması lazım? dedi.

?EN FAZLA KELKİT VADİSİ´NDE GÖRÜLÜYOR?

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin ise ?Kırım Kongo Kanamalı Ateşi´ne karşı milli, yeni ve modern antiviral ilaç geliştirme çalıştayının Sivas´ta tartışılıyor olması ülkemizin, bilim insanımızın nereden nereye geldiğini göstermesi açısından çok önemli. Hep ?Batılılar ne diyor´ diye konuştuğumuz bir ortamda artık ?Türkler bu konuda ne diyor´ diye bakıyoruz. Tahmin ediyorum dışarıda da aynı şekilde bakılıyor. Özellikle de bizim üniversitemizde çok değerli öğretim üyelerimizin hem aşı hem ilaç geliştirme çalışmalarına öncülük ettiği durumlarda gururlanıyoruz.  Anadolu´da ?Yiğit düştüğü yerden kalkar´ diye bir tabir vardır.  Sonuçta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi özellikle Sivas´tan başlamak suretiyle Kelkit Vadisi´nde fazla görülen hastalık. Bunun çözüm yolunun da buralarda görüşülmesi, tartışılması, ilaç geliştirilmesi, serum geliştirilmesi veya aşı geliştirilmesi önemli? ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantı ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve tedavisine yönelik yapılan çalışmalar ile hastalığa karşı yerli ilaç geliştirilmesi amacıyla bugüne kadar elde edilen bilgiler ve tecrübelerin bir araya toplanması sağlandı.

/resimler/2019-1/17/1711218039216.jpg

/resimler/2019-1/17/1712194602885.jpg


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER