Gündem

WhatsApp'a Alt Yazı Geliyor

WhatsApp'ın geçen yıl duyurulan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği, uygulamanın son Android beta sürümünde kullanıma açıldı. Peki WhatsApp'ın çığır açan özelliği, tüketicilere neler sunacak?

WhatsApp'a Alt Yazı Geliyor
11-07-2024 12:51
SİVAS

Haber Merkezi

Dünyanın en popüler çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaklaşık bir yıl önce dikkat çeken bir özellikle gündeme gelmişti. Uygulamanın iOS için "23.3.0.73" kodlu beta sürümünde geliştirilen bu özellik, sesli mesajların metne dönüştürülmesini sağlıyordu. Aynı özellik, "2.24.7.8" kodlu Android beta sürümünde de birkaç ay önce tespit edilmişti.

2/4

WhatsApp'a alt yazı geliyor. Peki ne işe yarayacak? 2

WhatsApp ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. "2.24.15.5" kodlu Android beta sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar, sesli mesajları metne dönüştürme özelliğini test etmeye başladı. Böylece bu özelliğin yeni detayları da ortaya çıktı.

WhatsApp'a alt yazı geliyor. Peki ne işe yarayacak? 3

Yeni özelliği kullanmak isteyenlerin telefonlarına küçük bir eklenti indirmeleri gerekecek. Bu eklenti indirildikten sonra sesli mesajlar otomatik olarak metne dönüştürülebilecek. Ancak paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin şu an için sadece İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Hintçe dillerini desteklediğini gösteriyor. Türkçe dil desteğinin gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

WhatsApp'a alt yazı geliyor. Peki ne işe yarayacak? 4

Daha önce de ortaya çıkan ancak sonradan kaybolan bu özellik, WhatsApp geliştiricileri tarafından bu kez kararlılıkla tüm kullanıcılara sunulabilir.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER