Gündem

Yaz Bitti, Müjde Geldi!

Sivas İrade Gazetesi olarak İzmir-Sivas arası direkt uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini sürekli gündemde tuttuk. Ege’de yaşayan Sivaslıların talebinin gazetemizde gündeme getirilmesi ve kamuoyunda dillendirilmesi üzerine Pegasus 1 Ekim itibariyle İzmir-Sivas arası direkt seferlerin başlayacağını duyurdu. Yaz aylarının ardından seferlerin başlamasını müjde olarak sunan siyasiler ise eleştirilerin odağındaki isimler oldu.

Yaz Bitti, Müjde Geldi!
22-08-2024 12:02
SİVAS

Burcu CELLAT 

İzmir-Sivas uçak seferleri 3 yıl önce Pegasus Hava Yolları tarafından iptal edildi.  Çok sayıda Sivaslının yaşadığı İzmir’de uçakların dolu gidip gelmesine rağmen seferlerin iptal edilmesi vatandaşları mağdur etti. 

Sanayici, iş adamları ve esnaflar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından tepki toplayan İzmir-Sivas uçak seferlerinin bir an önce başlatılması gerektiğini Sivas İrade Gazetesi olarak sürekli gündemde tuttuk.

HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLDU

Gazetemizde yer alan haber üzerine harekete geçmek zorunda vekiller, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Pegasus yöneticileriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıdan İzmir-Sivas arası direkt uçak seferlerinin 1 Ekim’de başlaması kararı çıktı. Seferlerin nüfusun arttığı yaz aylarında başlamasının beklendiği ilimizde sefer takviminin Ekim olarak açıklanması hayal kırıklığına neden oldu. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla seferlerin başlamasını müjde olarak değerlendiren siyasiler ise tepkilere neden oldu.

Kış aylarının girmesiyle birlikte yolcu sayısında düşme olacağı öngörülen İzmir-Sivas seferlerinin yeniden iptal edilebileceği konuşuluyor. 


Editor : Burcu CELLAT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER