Güçlü Devlet Güçlü Sosyal Dayanışma Demektir

Orhan Arslan
Orhan Arslan
Güçlü Devlet Güçlü Sosyal Dayanışma Demektir
28-10-2020

Devlet  borçlarına yeni yapılandırmalar  geliyor. 

Öyle insanlar var ki, Devlete olan üç kuruşluk borcunu ödemiyor. Amma, hiçbir lüks yaşantıdan da vazgeçmiyor. 

Bugün Dünyanın gözü bizim üzerimizdedir. Yeni bulduğumuz doğalgaz rezervi tüm dikkatleri üzerimize çekmiştir. Çabalarımız, bunun daha da arttırılarak devam ettirilmesidir. Son yıllarda değişik alanlarda yapılan enerji yatırımları, kendi öz kaynaklarımızdan yararlanma oranını artırmıştır. Barajlar, rüzgar panelleri, Güneş enerjisinden yararlanma çabaları dikkat çekmektedir. Bütün bu çabalar enerjide dışa bağımlılığı azaltmak içindir. Yani her yıl bütçemizin büyük bölümünü aktarmak zorunda kaldığımız, enerji giderlerini azaltmaktır. Yani Ülkenin zenginleşmesi demektir., Yani enerjide kimseye muhtaç olmamak demektir. 

Oysa ki, 

Bu Coğrafyanın içerisinde tüm ekonomik güzellikler olunca ne olur biliyor musunuz? Her alanda Ülkemiz kazanır. İnsanımız daha refah içerisinde yaşar. Lider Ülke oluruz? Güçlü   oluruz? 

Bugün Dünyanın gözü bizim üzerimizdedir. 

Şöyle bir baktığımız zaman kaçakçılık yapanlar, vergi kaçıranlar, sahtekarlık, dolandırıcılık yapanlar, velhasıl; Devletin Malı deniz mantığı ile yanaşıp Devletin kesesine gidecek olan paraya göz dikenler. Yahut Devlete ödemesi gereken çeşitli ödemelerini yapmayıp çeşitli dalaverelerle ödemeyenler, sayesinde bu Ülke fakirleşmekte, insanları yoksullukla mücadele eder duruma gelmektedir. Sonra, o tür adamlar, bu durumun böyle olmasında hiç katkıları yokmuş gibi, bazen de Devletin verdiği teşviklerin peşine düşmektedirler? Pes doğrusu? Bu kadar vurdumduymazlığa pes? 

Ülkemiz zenginleşince ne olur, biliyor musunuz? Gelir dağılımındaki haksızlık azalır. Devlet, her alanda sosyal yardımlaşma kaynaklarını kullanarak, hastasına, garibine, kimsesizine, hatta kendi anne ve babasına, çocuklarına bakamayan insanlara yardımcı olur. Sosyal yardımlaşma her alanda uygulanmaya başlar. Sosyal Devlet olmanın gereği budur. O zaman asıl amaç fakirliği ve yoksulluğu ortadan kaldırmaktır. Böyle olunca para babaları daha az kazanır, kazandıklarının tamamından vergi verecek duruma gelir. Kayıt dışı ekonomi sıfıra iner. İşte o zaman, O Ülkeye, zenginleşmiş, ya da kimseye muhtaç olmayan ülke denir. İşte, O zaman Bu Ülkenin böyle gelişmiş duruma gelmesini istemeyenler ve onun ağına düşen zavallılar, çeşitli şeyleri bahane ederek, Ülkede kargaşa ortamı yaratmanın çabası içerisine girerler. Amaç bellidir. Ülkenin her alandaki gelişmişliğini engellemektir. Fakir ve yoksul duruma düşürerek, para babalarına muhtaç etmektir. 

Merkez  Bankasının faiz artırımını bekleyenler, böyle bir Ülke hayal ediyorlardı. Kısacası, paraları ile, para kazanmak istiyorlardı. Yatırım ile  para kazanmayı değil. Yüksek faiz onlar için, bir fırsattır. 

Devam edecek?

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?