Güçlü Devlet Güçlü Sosyal Dayanışma Demektir - 2

Orhan Arslan
Orhan Arslan
Güçlü Devlet Güçlü Sosyal Dayanışma Demektir - 2
29-10-2020

Böyle yukarıda sıraladığımız olumsuzlukları yapan ve amaçlayan insanlar için, Yetimin hakkını yemektedirler, denir. Neden Yetimin hakkı örnek verilir bilir misiniz? Çünkü, İlahi Kelamda, en çok vebalin yetim hakkının olduğundan bahseder. Allah´ın affetmediği günahlardandır. O nedenle halkımız ?´Tüyü bitmemiş yetimin hakkı der.´´ İşte bilerek, Devletin alacaklarına göz dikenler, bu günahı da paralelinde işlemektedirler. İnsanlar düzgünce vergilerini vermelidirler. İşçi, memur düzgünce görevini yapmalıdır. İşveren çalıştırdığı işçinin sigortasını yatırmalıdır. İşçisine alın terinin karşılığını ödemelidir. Esnaf hakkı olmayan karla bir malı satmamalıdır. Herkes görevinin bilincinde olup gereğini yaparsa, dolayısıyla Devletin güçlenen gelirinden herkes bir manada istifade edecektir. İşte bu da fakirin gelirinin daha artması demektir. Devletin sunacağı hizmetlerin daha artması demektir. İnsanlar arasındaki gelir dengesizliğinin daha azalacağı demektir. Sosyal Devlet kavramının güçlü bir şekilde hayata geçmesi demektir. Kaçırdığı verginin, Devletin cebinden para çalmak anlamına geldiğini bilmesi demektir. Güçlenen, Devletin sana dönmesi demektir. İşsizliğin, Yoksulluğun azalması demektir. Eğitimin, Öğretimin kalitesinin yükselmesi demektir. İnsanlar arasında var olacak uçurumların azalması sayesinde, topluma insani kavramların süratle dönmesi demektir. Karşılıklı sevgi, saygı, insanca yaşamak ve insanca düşünmek demektir. Yukarıda sıraladıklarımız ve senin farkına varmadan vermediğin vergilerin, yaptığın kaçakçılığın, işten kaytarmanın, sorumluluğu bilmemenin topluma getirdiği ağır yüklerdir. Kalk altından, kalkabiliyorsan kalk? 

En acı olanı bu zararların yahut olumsuzlukların bize yansımayacağını düşünmektir. O da nasıl bir düşünce ise onu anlamış değilim. Sen her şeyi ile hali vakti yerinde olan birisi olabilirsin. Farkına varmadan karşındaki insanların yaptıkları çok basit bir hata senin ekonomik, sosyal, hatta hayatiyeti etkileyen bir hata olabilir. Eğer insanlar dürüstçe görevini yapmazsa onların hataları sana zarar olarak dönebilir. Yoldaki bir çukur, senin canına, malına zarar verebilir. Devletten hizmet beklemek normaldir. Ancak, ödemediğin bir verginin sana bir çukur, bir eksiklik, olarak geri dönmesi seni sinirlendirmesin. İnsan önce kendine daha sonra çevresine bakmalıdır. Kendi sorumluluğunu yerine getiren insanlar zaten bu mutluluğu hissederler. O, tür insanların Devletin işleyiş mekanizmasındaki eksikliklerden şikayetçi olmaya hakkı vardır. Sorumluluğunu yeteri kadar yerine getirmeyen insanların öyle bir hakkı yoktur. 

Pandemi öncesinde son yıllarda, THY rekor kırmıştır. Bu Ülkemizin gücünü ortaya koymaktadır. Bu, karayollarının daha az kullanılması, kara yollarındaki, seyir halindeki araç sayısının azalması ve dolayısıyla daha az kaza olması anlamına gelir. Aynı zamanda o kadar insanın kullanacağı arabanın petrol tüketmesi demektir. Ekonomik bir yüktür. Güçlü bir Ülkenin nimetlerinden herkes istifade eder. Avrupa ülkeleri, bunca ekonomik sıkıntı ile uğraşırken, Ülkemizin bu konumda olması birilerini rahatsız etmiştir. Bundan kimlerin rahatsız olduğuna iyi dikkat etmek gerekir. Vatan ve Millet sevgisi söz ile olmaz. İcraat gerekir... 

Yapılan yol yatırımları dolayısıyla, daha az enerji harcama olayıdır. Daha kısa ve daha konforlu yollar, masrafın azalmasını sağlar. 

Tüm bu yatırımlar gerçekleştiği zaman, İnsanımız Devletinin güçlenmesi için, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği zaman, Kısaca Devletine sahip çıktığı zaman;  

ÜLKEMİZ   BÖLGESİNDE   SÜPER GÜÇ OLARAK YERİNİ ALACAKTIR?  BUNDAN HİÇ   ŞÜPHENİZ OLMASIN? 

Yeter ki, Devletinize güvenin? Vatanınızı ve Milletinizi sevin? 

Bitti?

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?