MİLLİ MESELELERİMİZ HEP ÖNDE OLMALIDIR
Şöyle sıralayabiliriz;
Yerli otomobil yapımına, evet...
Milli ilaç sanayi, ivedilikle kurulmalıdır...
Savunma sanayi, daha da; güçlendirilmelidir... Elde edilen sonuçları, görmekteyiz...
Milli silah sanayiimiz, daha güçlü hale getirilmelidir...
Ülkenin olumsuz şartlarına hazırlıklı olmak adına; her alanda çalışmalar yapmak lazımdır. Malum, Ülkemiz düşmanları hem içimizde yer almaktadır. Hem Ülke sınırlarının dışında...
Devlet işlerinde bürokratik işlemler; en aza indirilmelidir...
Aile yapısı geleneksel değerlerimiz öncülüğünde; mutlaka korunmalıdır. Batı kaynaklı yapılanmaların, çözüm önerilerinin; Aile yapımıza ne kadar uygun öneriler olduğu üzerinde; yeterince düşünmek gerekir.
Bağımsızlığımızın en önemli ayrıntı olması gerektiği; toplumun tüm katmanlarına; adı gibi öğretilmelidir. Bu bağımsızlık kavramının; her alanda uygulanabilir olması, çabasının; çok çalışmak ve üretmekten geçtiğini de; adı gibi her insan bilmelidir.
İsrafa dur demelidir... Alın terinin önemi vurgulanmalıdır.
Tarımda yerli tohum çalışmalarına hız verilmelidir...
Hayvancılık, en güçlü şekilde teşvik edilmelidir. Devlet, tüm gücü ile, destek vermelidir...
Tarım ürünleri, bölge, bölge durum değerlendirilmesi yapılarak; O bölgeye uygun, tarım sektörüne göre alt yapı çalışması yapılmalıdır... Devlet, destek vermelidir...
MİLLİ MESELELERİMİZ
MEB Bakanlığı acil, kendi değer yargılarımıza uygun, uygulama alanları olan; Eğitim ve Öğretim alt yapısı çalışmalarını başlatmalıdır. Kolay, basit anlaşılır dil ile; yönetmenlikler belirlenmelidir. Disiplin en önde yer almalıdır. Bizim eğitilmiş, Adabı bilmeyen, edebi bilmeyen, toplum değerlerine sırt dönmüş insanlara ihtiyacımız yoktur.
MEB, en kısa zamanda Devlet, politikası haline dönüştürülmelidir...
Mesleki eğitim tekrar yapılandırılarak; daha erken yaşlarda, mesleğe atılma teşvik edilmelidir. Böylece ara eleman ihtiyacı, ortadan kalkacaktır. İnsanlar, erken yaşlarda bir mesleğe yöneleceklerdir.
Yetişen nesiller için; Dini ve Milli değerlerin mutlaka kazandırılması gereken konular olduğunu asla unutmamak gerekir. Düzgün bir Dini eğitimin yapılandırılmasını sağlamak lazımdır.
Zorunlu eğitim, 12 yıldan aşağı çekilmelidir...
ÖSYM seçmelerinde orta öğrenim başarısı; Okulların, bölgelerine göre, durum değerlendirilmesi, imkanları göz önünde bulundurularak; bir ölçme mekanizması kurulup, başarı grafiği ona göre değerlendirilmelidir. O zaman, orta öğrenim puanının bir anlamı olur. YOKSA, Özel okuldaki adamın imkanlarına göre verilen (ŞİŞİRME NOT) değerlendirme ile; kırsal kesimdeki bir öğrencinin imkanlarına göre, yapılan değerlendirme; aynı olmamalıdır. Onların başarısını belirleyecek kriterler oluşturulmalıdır. Genel değerlendirme ona göre yapılmalıdır.
Öğrencinin, Orta öğrenimdeki ahlaki ve disiplin durumu göz önünde bulundurularak, ek puana dönüştürülmelidir. Düzgün, disiplinli, ahlaklı bir öğrenci, ödüllendirilmelidir. Örnek rol modeller, öğretilmelidir.
MİLLİ MESELELERİMİZ
Yüksek Okul seçimlerinde; Bölgeler göz önünde bulundurularak; kendi ilinde yüksek okul tercihi yapan gençlere; ek puanlar verilmelidir...
Üniversiteler, ciddi manada, mercek altına alınmalıdır. Bedavadan verilen akademik kariyerlerin, önüne geçmek gerekir... Hatta, yeterlilik sınavlarına tabi tutulmalıdır. Kendini ve ilmini yenilemeyen kadrolar, üzerinde; çalışmalar yapılmalıdır.
Üniversitelerde rektörlük seçimlerinin, akademik kadro tarafından yapılmasının sakıncaları, ortaya çıkmıştır. Bilim yuvaları olması gereken yerlerde; bu seçim atmosferleri yüzünden, ayrışımlar ve benim, senin adamın değerlendirmeleri; zirve yapmıştır. Bunun önüne geçilmelidir. Rektör seçimleri için; başka yöntemler üzerinde çalışılması gerekir. Son uygulamalar ile; Atama Başkan tarafından yapılmaktadır. Burada da; görev sorumluluğu ve becerisi olan elamanlar, göreve getirilmelidir.
Akademik personel alımı; kontrol edilmelidir. Belirleyici özellikler konmalıdır. Akademik kadronun tercih yapma özgürlüğü kısıtlanmalıdır. Yakın zamanda; Fetö örgütünün yaptıkları ortadadır... Bu tür yapılanmalar için; uyanık olmak gerekir. Üzülerek ifade edelim, Üniversitelerde hala böyle yapılanmalar olduğuna dair duyumlar almaktayız.
MİLLİ MESELELERİMİZ
Milli değerlerimize uygun sanat yapılanmaları oluşturulmalıdır. Milli ve Manevi değer yargılarımıza uygun eserler teşvik edilerek, halkımızın önüne konmalıdır. En değerli öğrenme şeklinin, görerek, izleyerek, örnek alarak; öğrenme şekli olduğu gerçeği, göz önünde bulundurulmalıdır. TRT bu konuda lokomotif görevini üzerine almak zorundadır. Hala gereksiz, içerikli dizi ve yapımlar; TV ekranlarını doldurmaktadır.
Alternatif tıp denetim altına alınarak, doğru yaklaşımları, netice alınan araştırmaları, teşvik edilmelidir.