USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜNYA GERGİN BİR ORTAMA DOĞRU GİDİYOR

16-07-2024

ABD   Başkan adayına  yapılan  suikast  girişimi, son zamanlarda Ülke  başkanlarının bile  dilinden 3. Dünya  savaşının  ayak  sesleri olarak  yorumlanmaya  devam edecek gibi  görünmektedir. Ülkelerin birbirlerine  karşı sert açıklamaları, yapılan toplantılar, gerçekleştirilen ittifaklar, organize edilen askeri   tatbikatlar  ortamı daha da germektedir. Ülke liderlerine  karşı saldırı girişimleri artmıştır. Yaralanmalar gerçekleşmiştir.

Dünya üzerinde tüm devletler kendi Devletleri ve Milletleri adına verdikleri mücadeleyi kazanmanın yolunun birlik beraberlikten ve en önemlisi fedakarlıktan geçtiğini bilir. Kalkınma ve gelişme planlarını bu ana unsurlar üzerine kurarlar. Çünkü, öncelikle kitleler halindeki insanları bir arada tutacak, onları birbirine bağlayacak, aralarındaki bağı kolay, kolay çözmeyecek çok güçlü bağlantıların olması gerekir. Bu aşamada bunu başaran Dünya Ülkeleri her alanda kendilerini kabul ettirmişlerdir.

Dünyaya genel  olarak  baktığımız  zaman,    Dünyayı yönetmeye çalışan güçlerin bu evrelerden  geçtiğini görürüz. Dünyanın süper gücü durumunda olan ABD yakın tarihinde  çok önemli sıkıntılar çekmiştir. Komşumuz Rusya’nın, son çeyrek yüzyılda yaşadıkları herkesin malumudur. Avrupa  Ülkeleri,  2.Dünya savaşı gibi ağır bir çatışmadan çıkmışlardır. Maddi ve Manevi zararın ne kadar olduğu bilinmemektedir. Bütün bunlara rağmen bütün bu saydığımız devletler kısa sürede kendilerini toplamışlar ve Dünyayı yönetmeye talip olmuşlardır. Toplumsal hareketlerine baktığımız zaman onların ortak noktalarını oluşturan değerlere nasıl hürmet ettikleri, nasıl vazgeçilmezler listesine dahil ettikleri ortadadır. Büyük düşünmek böyle olsa gerektir.  

Dönüyoruz Ülkemize; Yapılan hiçbir şeyde toplumsal bir uzlaşı sağlayamıyoruz. Tabii ki; yapılan hiçbir şey  tam mükemmel değildir. Kabul ediyorum. Ama, kendi kendime sormadan da edemiyorum. Bu Ülkede hiç mi iyi şeyler yapılmıyor. Hangi alanda olursa olsun hiç iyi diyebileceğimiz çalışmamız, davranışımız, hizmetimiz,  projemiz, kurum ya da kuruluşlarımız yok mu dur?  Doğal olarak vardır. Ancak ,toplumumuzun bu konuda birleşmesi çok zor bir ihtimaldir. Bu da bizim Ülkemizin bir eksikliği olsa gerektir. İktidar ve muhalefet  kanadı, ayrı  söylemler üzerinde  gündem oluşturmaktadırlar.

Oysa ortak değerlerimizde anlaşabilsek, kendi Vatanımızın gelişmesi için kişisel değerlerimizi ve yaralarımızı  ikinci plana atabilsek, belki de bizim de O, Ülkeler gibi  güçlü olmamız için fazla engel kalmaz. Bilmem farkında mıyız bilmiyorum ama bu Ülkenin gelişmesine, ilerlemesine bizler yeteri kadar katkı sağlayamıyoruz. Önce kendi yararımız öne çıkıyor.   Kendi bindiği dalı kesen, Yeryüzünde kaç tane dengesiz vardır. Kendi Milletine bu kadar kindar olan kaç tane insan vardır?  Kendi tarihini aşağılayan, hakaret eden kaç tane insan?

Ey Milletim! Siz bu tür olayların etkisinde kalmayın. Siz yine kendi nesillerinizi Vatanını, Milletini seven Milli ve Manevi değerlere bağlı nesiller olarak yetiştirin. Bir gün onlar meyvesini verecektir. Bu  değerlere düşman olarak yetişen nesillerinde Yüce Rabbim gözlerini açsın, akıllarını fikirlerini düzeltsin. Bu yaptıklarının kendilerine kötülük yapmak olduğunu anlamalarına yardımcı olsun.  Bizlere de bu Ülkede yapılan iyi şeylere sahip çıkmayı nasip etsin.  
Böyle  çalkantılı  günlerde 15  Temmuz kutlamaları  gerçekleştiriyoruz. Onun ne  demek olduğunu genç nesiller  anlatmalıyız... Bir  daha yaşanmasın...
Yine  böyle  ortalığın Dünya genelinde gerginleştirici bir  ortamda çalışanlara ve  emeklilere yapılacak zam  tartışmalarının  gölgesinde, yeni yasalar çıkartma çabasında ve  Yeni Anayasa'ya ihtiyaç olduğu  söylemleri ile  giriyoruz... Yani bizim mahallede hava bir  başka...
ALLAH  BU MİLLETE  bir  daha 15  Temmuz  gibi bir sıkıntıyı  yaşatmasın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?