İpek Kirpik uygulaması yaptırmaya karar verdiniz ve bunu çevrenizdekilere söylediğinizde hemen size bir takım bilgiler aktarılmaya başlanacak. Hatta siz biraz bunlardan tedirgin olup, konu hakkında araştırma yapmaya başlayacaksınız. Sonrasında çok sayıda bilgisi olmayan fakat eline kalem alıp, "Ben bloggerım, her şeyden anlarım.” diyen bir takım arkadaşlarımız, ben gittim, şöyle oldu, böyle oldu gibi konu hakkındaki hikayelerini okuyacaksınız. Ancak bu yanlış bilinen bilgileri bugün unutup, gerçeklerini bir de bu işin uzmanı olarak benden dinlemenizi isteyeceğim. Hazırsak, başlayalım.
Bir yüzün anlamlı ve çekici bir ifadeye sahip olmasındaki en önemli etkenlerden biri gözlerin sahip olduğu ifadedir. Gözler de kirpiklerin uzunluğu ve hacimli duruşu sayesinde daha derin bakışlara sahip olabilir. Bu etkileyici ifadeyi elde edebilmek için önceden kadınlar takma kirpik kullanmaktaydı. Ancak takma kirpik hem gözlere ağırlık bindiren hem de uygulaması oldukça zorlayıcı bir işlemdir. Takma kirpik uygulamasına alternatif olarak ipek kirpik gibi yenilikçi, uygulaması kolay ve uzun süre dayanıklılığı olan güzellik uygulamaları geliştirildi.
Peki, ipek kirpik nedir?
İpek kirpik, gerçek kirpiklerin üzerine uygulanan son dönemde kadın danışmanlarımızın oldukça sık tercih ettiği işlemler arasında yer alan bir uygulamadır. Uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmanın en kestirme yolu olan ipek kirpik; Saf ipekten elde edilen kirpikler ile gözlerin yapısına uygun olarak çalışılan bir yöntemdir. Bu takma ipek kirpikler, üst göz kapağındaki gerçek kirpiklere tek tek özel medikal yapıştırıcısı ile yapıştırılır. Ortaya çıkan sonuç, kişinin mevcut kirpik yoğunluğuna göre değişiklik gösterir. İstenilen hacime ve şekle ulaşmak için farklı şekil ve boyutlarda ipek kirpikler kullanılabilir.
Gelelim en önemli kısıma…
İpek Kirpik Uygulaması kendi kirpiklerimize zarar verir mi?
İpek kirpik uygulamasının kirpiğe herhangi bir zararı bulunmamasına karşın, uygulamaya ön yargılı yaklaşan danışan sayısı oldukça fazla.. “İpek kirpik zararlı mı?” sorusu ipek kirpik yaptırmak isteyen kişilerin sıkça sorduğu bir soru. İpek kirpik taktırmanın kirpiklerin dökülmesine yol açtığı ile alakalı birçok yargı mevcut. Size şimdi en kötü haberi vermem lazım. Çünkü zaten kendi kirpikleriniz 90 günde bir dökülür ve yerine yenisi çıkar. Kirpiklerimiz vücudumuzdaki diğer kıllardan farklı değildir. Onun da bir yaşam döngüsü vardır. Doğar, büyür ve dökülür. İpek Kirpikler de kendi kirpiklerinize takıldığından; kendi kirpikleriniz döküldüğünde üzerine eklenen ipek kirpiklerde dökülür. Bu arada tüm kirpikleriniz aynı yaşam döngüsünde olmadığı için eklenen kirpik ömrünü tamamlamaya yakın bir kirpiğe eklenmişse, daha erken dökülür. Bu yüzden tüm kirpik uygulamalarında eklenen kirpik tipine göre 2-3-4 haftada bakım yapılır. Bu bakımlarda dökülenlerin yerine ekleme yapılarak aynı görüntü sağlanır. Yani doğru bilgi, bu algılar kesinlikle doğru değildir. Gerçekten ipekten üretilmiş, kirpik tekniğine uygun olarak takılmış, kaliteli malzeme ve yapıştırıcı kullanılmış ve kullanım koşullarına uyulmuşsa ipek kirpik uygulaması kendi kirpiklerinizi dökmez. İpek kirpik uygulaması kirpik köklerine, kirpiklerin uzama hızına veya dökülmesine etki eden bir durum değildir. Etken olan durum kişinin kendisidir.
Peki bizler, bu süreci kendi kirpiklerimize zarar vermeden nasıl idare edebiliriz? “İpek kirpiklerin kullanım kuralları yoktur." demek en sık bilinen yanlışlardandır. İpek kirpik kullanmak istiyorsanız mutlaka kullanım koşullarına uymalısınız ve uzmanınızın belirttiği aralıklarla kirpik bakımınızı yaptırmalısınız. Bu kullanım koşullarına uymanız; kirpiklerinizi, maliyetine ve verilen emeğe değecek şekilde, daha uzun süreli kullanmanızı sağlar.
İpek kirpik kullanım koşulları nelerdir?
1. İşlem sonrası ilk 24 saat su asla değdirmemeniz gerekmektedir.
2. Özellikle ilk gün yüz üstü uyumamalısınız. Genel olarak sırt üstü uyursanız kirpiklerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.
3. İpek kirpik kullanım sürecinde asla rimel kullanmamalısınız.
4. Sıcak ve nemli ortamlardan(sauna, hamam) gibi aktivitelerden kaçınmalısınız. İpek kirpiklerinizin, hızlı dökülmesine sebep olur.
5. Her gün kuru bir fırça yardımı ile kirpiklerinizi taramalısınız.
6. Yağlı makyaj çıkartıcı malzeme kullanmamalısınız.
7. Gözlerinizi ovalamamalı, kirpiklere kendiniz müdahale etmemelisiniz.
8. Kirpiklerinizin güzel ve tam görünmesi için 2-3 haftada bir bakım yaptırmalısınız. Kullanım süresini artırırsınız.
Bu işlemin altın kuralı: kullanım koşullarına uymaktır.
Bu haftamızın konusunu da böylelikle vurgulamış ve sonlandırmış olalım. Gözler kalbin aynasıdır. Onlara iyi bakın, sağlıcakla kalın…