USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SINAV STRESİ

20-05-2024

Hepimizin bildiği üzere hem Üniversite sınavı hem de Kpss sınavına çok az bir süre kaldı. Genci, yetişkini herkeste benzer stresler, benzer korkular taşıyor.

Tabi bu süreçte önemli olan stres yönetimi çünkü hem sınava girecek bireyler hem de aileleri için bu süreç dünyanın sonu olarak değerlendiriliyor.

Ama şunu unutmamalı ki girilecek hiçbir sınav dünyanın sonu değil. Hiçbir sınav sağlıklı olmaktan daha mühim bir mesele değil.

Maalesef ki Türkiye şartlarında sınavlar herkes için hayati değer taşıyor, sınavın iyi ya da kötü geçmesi çok büyük önem arz ediyor ama tüm bunlar bir yere kadar geçerli.

Evet ülkemizde sınavlar önemli, sınavlar çok ciddi bir süreç ama hayati değer taşıyacak kadar değil. Haklısınız çocuklarınız çok emek veriyor, çok üzülüyor geleceği adına ama bu durumda ailelere de çok büyük görevler düşüyor.

Anne ve babalar bu dönemde çocuklarına kıymetli olduğunu, her şeyin yoluna girebileceğini, onları her koşulda çok sevdiğini hissettirmeli. Çünkü çocuklar bu dönemde maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyaç duyuyor.

Unutmayalım ki bu dönemde asıl hayati önem taşıyan manevi destek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?