USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR DEĞER YARGILARIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZDIR

31-05-2024

Ülkemizde toplumu yönlendirmeye çalışan Basın Yayın , Yazar, Çizer, sanatçı ve kimi aydın olduğunu iddia eden, her şeyi ben bilirim benim dışımdakiler ne kadar okursa okusun, ne kadar bilime sahip olursa olsun benim gibi düşünmüyorsa önemli değil,  onlar bir şey bilmez diyenler…  Toplumu yanlış yönlendirmeye, Topluma bir şeyler verdiğini zannederken onlardan kademe, kademe her çeşit suçu  işleyebilecek insanlar yetiştirmeye ve insanları tek taraflı düşünen birer, birey olarak hazırlamaya devam etmektedirler.  Bunların,  amaçları nedir? Bilinmez ama, yetiştirdikleri  bu yanlış bireyler ve büyüttükleri  bu bataklık bir gün kendilerine de zarar verecektir. Bu  anlayışla  yetişen  bazı insanlarımızın toplumda  yaşadığı  gerçekler, açık bir  şekilde  ortadadır.

Alın TV yayınlarını… Kaç tanesi Türk Aile yapısına uygun senaryo edilmiş dizileri ve yayınları halka sunmaktadır?  Her türlü şiddetin reklamını yapacaksınız, ondan sonra şiddetten şikayet edeceksiniz.  Neymiş efendim, Halkı eğlendiriyorlarmış, hoşça vakit geçirmelerini temin ediyorlarmış. Toplumu oluşturan hangi değer yargısının toplumda yerleşmesi  için, kaç tane yayın yapılmaktadır?  Aileler içerisinde akla, hayale gelmeyecek entrikaları, sahtekarlıkları, aldatmaları v.s. Bu Toplumun ,  Aile yapısı içerisinde çok az rastlanan olumsuzlukları, her gün yaşanan bir olaylar zinciri olarak sunacaksınız.  Hayal ettiğiniz, Aile yapısını ideal Aile diye tamamlayacaksınız, ondan sonra yetiştirdiğiniz canavardan şikayetçi olacaksınız. Bu Toplumun Aile yapısı içerisinde hiç mi, iyi şeyler yoktur? Dostluklar, yardımlaşmalar,  paylaşımlar, derde ve sevince ortak olmalar, sayamayacağımız yüzlerce  özelliği yok sayarak, hayali aile ortamları, hayali kahramanlar üreteceksiniz ve ürettiğiniz hayali  kahramanlar da Bu Toplumu meydana getiren değer  yargılarından hiç birini  taşımayacak  ve ürettiğiniz bu hayali kahraman tiplemesi ile bizim değer yargılarımızla alay eden, onları yok sayan insan tipleri yetiştirmeye çalışacaksınız…   Yok, dostum bu hesap tutmaz, birileri sizin hesaplarınızı bozar. RECEP, ŞABAN, gibi toplumumuzda  bir  anlamı olan değerlere  savaş ilan edeceksiniz. O kavramları yıpratacaksınız...
  Oysa  bizim geleneksel aile  yapımızın içerisinde yaşanan güzellikleri, iyilikleri, örnek davranışları anlatan, içeriğindeki  güzellikleri insanlara yansıtan eserleri neden göremiyoruz? Paylaşmanın, bölüşmenin, hazzını yaşatan yapımlara  hasretiz. Medeniyetimizin ev kültüründen, mimari gerçeklerinden, aile  yapısından, komşuluk ilişkilerinden, söz eden örnek  yapımlar  görmek istiyoruz. Tam tersine  dini, din adamlarını aşağılayan dizi ve  filmlerle  genç nesillerin  kafalarında  algı  oluşturma  çabası  içerisine  girdiniz.
  Bize  dayatılan Batı kültürünün insanına  sunduğu  yaşam tarzı ortadadır. Bizlerde bu hayat tarzına alıştırıldığımız için, bugün doğum oranının azaldığı, nüfus dengesinin  bozulduğu  gerçeğini yaşıyoruz. Kapitalizm nerede ise hayatın her alanını teslim aldığı için gençlerimiz evlenmiyor. Evlenenler çeşitli nedenler ile  boşandıkları zaman, olumsuz  şartlarla boğuşuyor. Nafakadan, ayrılmış ailelerin çocukları, geçim meselesi ortada bir gerçek olarak durmaktadır. Bunu gören gençler evlenmeyi  göze  alamıyor. Buna bir de manevi  boşluğu, inanç zayıflığını, çevre  faktörlerini, ahlak yetersizliğini eklediğiniz  zaman işin içinden çıkılmaz  bir  durum ile karşı karşıya geliyorlar. Maddi imkansızlıklar da, bu olumsuz  gidişatı körüklüyor.

  Dünya üzerinde hala nerede bir sıkıntı olsa, Halkımız oraya yardıma koşarken, Bu gerçekleri  görmeyeceksiniz. Kendilerine emanet edilen, çocukları bile kendi çocukları gibi büyüten, Komşuluk ilişkilerini anlatan hikayeler  ve örneklemelerle efsaneye dönüşen,  hayat tarzından hiç söz etmeyeceksiniz. Kendi medeniyetinde kuşlara ve yabani hayvanlara bile yaşama hakkı tanıyan, kuş  evlerini  inşa eden bir Milleti ve onu o, hale getiren değer yargılarını ısrarla görmeyeceksiniz.  Olmadı... Hala Dünyada nerede bir felaket var ise;  Ülkemin insanı hala oraya yardıma koşar…
  Bugün sokak köpeklerini konuşuyoruz. Tehlikeli boyutlara ulaşmasından şikayetçi oluyoruz. Oysa tehlikeyi önceden görmek gerekmez miydi!
Dünya üzerinde şu anda Medeni olduğunu iddia eden, Batılı Ülkeleri bile, Dünyada, en çok kendi aralarında yapılan savaşlarda öldürülen insan sayısını ifade edecek rakamlar bulamamışlardır.  Alın Dünya savaşlarının ikincisini, milyonlarca insan ölmüştür. Hala son yüzyıllarda Avrupa'da kendi aralarında yaşanan savaşlarda ne kadar insanın öldüğü belli  değildir. ABD tarihi acımasızlığın, soykırımın, vahşetin her  türlüsünü  yaşamıştır.
Bugün Filistin aynı zulmü  yaşamaktadır. Soykırım nedir? İnsanoğluna ders gibi anlatılmaktadır. Bundan 35 yıl önce  aynı soykırım Avrupa’nın ortasında Bosna’da yaşanmadı mı? Yapılan katliamın bir anma günü olarak kabul edilmesine bile, bazı devletlerin  tepki  koyması neyin işaretidir?
    Kendi Medeniyetinde çok sayıda ırkı, Dini, dili ayrı olan insan topluluklarını bir arada tutan, asırlarca birlik ve dirlik içerisinde yaşatan Milletimizi ve onu olgunlaştıran değer yargılarımızı, ortak özelliklerimizi yok sayacaksınız…  Müthiş bir mozaikten oluşan, Coğrafya insanımızı,  çeşitli renklerden oluşan bu topluluğun aralarına nifak tohumları ekeceksiniz…  Amacınız  nedir?

Asırlarca bu insanlar arasındaki birliktelik nasıl oluşmuş? Bu kadar değişik parçayı bir arada tutan çimento nedir, bu mozaik neden bu kadar güçlüdür? Bunları araştırmanız gerekmez midir?  EY   TV  Yetkilileri! Yayıncılar! Yoksa gözlerimizi kapatarak bunları yok mu sayacağız! Kendi Vatanımız, Kendi Milletimiz, Kendi Ailemiz, hiç de sizin anlattıklarınız gibi değildir… Asla olmayacaktır. Yalpalamalar, sarsıntılar yaşasa da, o tür sarsıntıların yaşanmasına katkı sağlamanızdan dolayı sizler gibi düşünenleri ALLAHIN İZNİYLE,  pek de mutlu etmeyecektir, bu alandaki çalışmalarınız boşa çıkacaktır. Umarım yetiştirdiğiniz yanlış insan tiplemeleri sizlere de zarar vermez… Kendi Medeniyetini besleyen ana damarlarına düşman olan yeryüzünde sizin gibi kaç tane insan var merak ediyoruz…
     Bugün İstanbul'un fethinin 571. yılını yaşıyoruz. Peygamber  müjdesine  erişmiş bir  çağrıyı  gerçekleştiren Fethi ve Fatih'i ne kadar insanımıza  tanıttık. O müthiş medeniyetten  gençlerimiz ne kadar  haberdardır? Neden Dünya tarihinden bir  çağı  açıp,  başka bir  çağı kapatan olarak anılmaktadır.
   Adnan Menderes   ve  arkadaşlarının  idamı   neden  olmuştur? Bu insanların  suçu  nedir? Bu gerçekler  neden  görülmez...
       EVET, SİZ NE KADAR  BU   TOPLUMUN   TEMEL  DEĞERLERİNİ HEDEF   ALARAK    YANLIŞ     YÖNLENDİRMELER     YAPSANIZ  DA,  ALLAHIN   İZNİ   İLE  BU TOPLUM   TÜM   DEĞERLERİNE    ISRARLA    SAHİP    ÇIKACAK     VE    BU  DEĞERLERİ  BİLMEDEN    HEDEF   ALARAK    GÖRÜNMEYEN  SAVAŞ    İLAN    EDENLERİ    DE  MAĞLUP EDECEKTİR... İNŞALLAH...
        GÜNEŞ   BALÇIKLA   ASLA   SIVANMAZ...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?