USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LÜBNAN’A YAPILAN SALDIRILAR

19-09-2024

Lübnan’da  yaşananlar  gerçekten ilginç Ulusal  güvenliğimizin ne kadar  önemli  olduğunu  ortaya  koyuyor… Savunma  sanayine  karşı çıkanların, kendi uydumuzu  yapmayı  fazlalık kabul edenlerin  kulakları  çınlar mı acaba?

Bugün varılan noktada savaşın hangi  alanlarda kullanıldığı  gerçeği bir nevi  test edilmiş oldu. Elektronik aletlerin hangi amaçlarda  kullanıldığını da  bir kez daha  öğrenmiş olduk. İnternet ağının asıl beyninin nerede olduğu  gerçeği, bizi  ürpertmelidir. Cep telefonları ile  yapılan suikast  girişimleri  hafızamda  canlandı. Ya da elektronik imkanlar kullanılarak hava araçlarının bile  tehlikeye sokacağı  gerçekleri  konuşuldu bu ülkede. ARDI arkası  kesilmeyen  bölgedeki  suikastlar, dikkat çekmektedir.

Etrafımızda bir Suriye, Irak gerçeği varken, İran üzerinde bir takım oyunlarla uğraşılırken. Türkiye’de bir savunma kalkanı oluşturulurken, böyle bir olayın olmasından sonra  bu yatırımlara ne gerek var? Diyen birileri çıkar mı?  Bu Ülkede merak ediyorum.

Kuzey Irak'ta var olan problemlerle Kürt Halkı karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır. Irak Başbakanının ikinci hedefinin Kürtler olacağı Iraklı bazı yetkililer tarafından açıklanmıştır. Böyle bir ortamda bazı yorumcuların bilerek ya da  bilmeden yaptıkları Kürtlere yönelik yapıldığı düşünülen bir eylemde Kürt Halkının hem Irak, Hem Türkiye tarafından ötelendiği iddiası kime ne yarar sağlayacaktır? Türkiye’nin başında olan sıkıntıyı büyütmek değil de nedir?

Filistin Başbakanının Türkiye  ziyaretinden sonra  Lübnan olaylarının gelişmesi, cephenin genişlemesi gerçeği   dikkat çekicidir. Burada İsrail’in parmağının olmadığını düşünmek saf dillilik olur. Zaten yapılan eylemi İsrail üzerine almıştır. Lübnan halkı bu durumdan bayağı rahatsız olmuştur. Önceden Lübnan ekonomisine  zarar vermek için yapılan  limanda buğday  deposunun  havaya uçurulma gerçeği hala  gizemini korumaktadır. Doğru  bir değerlendirme  yapılmamıştır.

Sınırımızdaki  bazı olaylar, Suriye, Irak ve İran üçgenindeki mezhepçilik dayanışmasında Türkiye’yi yalnız bırakmak ve başındaki sıkıntıları artırmaktır.

MİT  bu bölgede nokta saldırılarla terör yapılanmasına darbe vurmaya devam etmektedir.

Bu arada bazı  malum vekillerin terörist cenazelerin kaldırılışında orada olmaları dikkat çekici bir girişimdir. Vekillerin yanında  açılan terör örgütü bayrakları, malum insan adına sloganlar, bu arada Devleti temsil eden adamlara tehdide, devlet aleyhine  atılan sloganlara  dikkat etmek gerekir.  

Son bir not; Ortadoğu  kaynamaya devam ediyor. Bu bölgedeki aşırı derecedeki ABD asker  varlığı  dikkat çekmektedir. Güney Kıbrıs  dahil ABD askerlerinin oralara yığınak  yapması hangi  amaca yöneliktir? Dünkü eylemlerde kullanıldığı iddia edilen ABD  uçağının bu eylemlerde  katkısı nedir?

Biz bu  hassas  bölgede yaşamaktayız. ETRAFIMIZDA  OLAN BİTENİ    DİKKATLE     TAKİP     ETMEMİZ    GEREKİR. Adam sende, deyip  geçemeyiz…  

"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?