Allah yardımcıları olsun. Zor bir dönem onları bekliyor.
Anlaşılan en önemli icraatlar veya beklentiler ekonomi üzerinde olacak...
Çünkü bu konuda ÜLKENİN tecrübeli ve deneyimli insanları bu görevlere atanmıştır.
Genellikle bürokraside daha fazla deneyim, tecrübesi, birikimi olan insanlar bu görevlere layık görülmüştür.
Bunu takiben yine önlerinde baş belası terörle mücadele ağırlık taşımaktadır. Bu mücadelenin Ülkeye maddi anlamda neler kaybettirdiğini ALLAH bilir. Bölge insanı bunun bir farkına varsa, Orda teröre harcanan para bölgeye yatırım olarak gitse idi, şimdi orası abad olurdu. Amma hala içi boş hayallerin peşinde koşamaya devam ediyorlar. Son seçimde malum partiye ve ekibe destek azalsa da istenilen seviyede değil.
Sormak lazım kırkı yıldır bu mücadele size ne kazandırdı?
Oysa neler kaybettirdi, onu düşünmekte fayda var. Üstelik bu mücadeleden kimlerin yararı oldu. Onu da iyi düşünmek lazım. Dış devletlerin kucağına oturmaya devam eden terör örgütüne hala destek veren insanların iyi düşünmesi lazım... Hala yabancı ülkeler ne adına sizi silahlandırıyor? Neden o paraları sizin refah seviyenizin yükselmesi için kullanmıyor?
Bakanlar Kurulundan, Ekonomik anlamda beklentiler büyüktür.
Şimdi, zaman, zaman geçmişte Sayın Ekonomiden sorumlu Bakanların açıklamalarını dinliyoruz, bu açıklamalar bizleri hala üzmektedir. Bu Ülkede hala hatırı sayılır bir kayıt dışı ekonomiden bahsedilmektedir. Yeteri kadar vergi tahsili yapılamamaktan şikayetler olmaktadır. Halkımızın vergi kaçırma alanındaki duyarsızlığı hep öne çıkmaktadır.
Yöneten insanlar olarak bunu kamuoyu ile paylaşmak güzel bir şeydir. Onların çözüm yolunu aramak, Bu Ülkeyi yöneten insanlar olarak size düşmektedir. Vergi denetimi yeteri kadar yapılmamaktadır. Vergi kaçıran insanlara hala yeteri kadar ceza verilmemektedir. Kaçakçılık polisleri durmadan kaçak mal yakalarken, aynı kaçak mal hemen tezgahta onu denetlemekle görevli olan zabıta ve denetleyicilerin gözünün önünde satılmakta ise, nasıl kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi başaracağız.
Halkımız bu alanda yeteri kadar bilgilendiriliyor mu? Örneğin, memur arkadaşa ben sana daha fazla zam vermek isterdim ancak, kayıt dışı ekonominin bu kadar yüksek olması bizim gelirimizi azalttığı için, biz de sana istediğin zammı yapamıyoruz, demenin gerekliliğini anlatmamız gerekmez mi? Kayıt dışı ekonominin ve vergi kaçakçılığının büyük suçlar arasına katılarak en ağır şekilde cezalandırılması gerekmez mi? Vergi ve fiş denetiminde yeteri kadar eleman olmadığından bahsediliyor. Bu denetimlerin ciddi olarak yapılacak kadroyu kurarak, hem işsizliği bir alanda gidermiş oluruz, hem de onlar yaptıkları sıkı denetimle Devlete yük olmadan kendi giderlerini karşılamış olmazlar mı? Ne kadar çok denetim, o kadar çok gelir demektir. Bir de bunu kaçırmayı alışkanlık haline getirmiş olan insanlara verilecek caydırıcı cezalar olması gerekir. Bu alanda bahsettiğimiz tedbirler bile, vergi gelirlerini yükseltecektir. Hadi o zaman bunu uygulamaya geçelim.